Krémsajtos tojássaláta.

  • 2018.08.30.
  • 5

A nyári nagy melegben nemigen szoktam tojássalátát készíteni, így ez most egy kivételes alkalom volt. A MindigNő Portálon nézelődtem éppen amikor megláttam a recepteket, és mivel éppen nem volt ötletem, hogy mit is készítsek majd másnap reggelire, így kapóra jött a tojáskrém. (recept a linkre kattintva megtalálható) Mivel nem volt itthon vajkrém, így krémsajttal helyettesítettem. Újhagyma helyett pedig lila hagymát vágtam apróra, mely szintén jól illet a fűszeres tojássalátához. Tálaláskor pedig ropogósra sült zsemlét, és paradicsomot kínáltam hozzá.Hozzávalók:4 db főtt tojás1 natúr philadelphia krémsajt2 tk dijoni magos mustár1 kisebb lila hagyma1 kisebb csokor petrezselyemzöldsó (ízlés szerint)2 csipet őrölt fehér borsA lila hagymát és a petrezselyemzöldet vágjuk fel apróra. A főtt tojásokat vágjuk fel ízlés szerint. (Én nagyobb kockákra vágtam fel a tojást.) A krémsajthoz adjuk hozzá a mustárt, az apróra vágott lila hagymát és a petrezselyemzöldet, majd ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, és keverjük alaposan össze.Ezután adjuk hozzá a felkockázott főtt tojást, majd óvatosan keverjük, forgassuk össze, vigyázva hogy a tojás ne nagyon törjön. Az elkészült tojássalátát ezután tegyük be tálalásig a hűtőbe, hogy az ízek kellően összeérjenek.
Tálaláskor ízlés szerint kínálhatjuk friss kenyérrel, péksüteménnyel, vagy éppen ropogósra sült zsemlével, kiflikarikákkal.