Mézes-csilis csirkemell.

  • 2018.07.26.
  • 4

Mondhatnám, hogy ez itt nem a reklám helye, én most mégis az Interspar, Spar, és Lidl üzleteiben megvásárolható "A mi csirkénk" emblémával ellátott baromfihús megvásárlására biztatnék mindenkit. A hús íze különösen finom, sütés után is jó szaftos marad, nálunk nagy kedvenc. Mivel a napokban éppen egy egész csirkét bontottam szét, (melyből finom csirkepaprikás készült) a csirkemellet félretettem, hogy majd külön készítem el. Nem is várakoztam vele sokáig, még az este mézes-csilis pácba tettem, majd éjszakára bekerült a hűtőbe, ma pedig bő fél óra alatt szép pirosra sült. Köretnek petrezselymes krumplit készítettem, majd uborkasalátával tálaltam..... Hozzávalók:2 db csirkemellfilé2 ek méz2 csipetnyi csilipehely (v. csilipaprika) 1/2 citrom leve2 gerezd fokhagyma (apróra vágva)só (ízlés szerint)2 tk kakukkfű1 kk füstölt pirospaprika 1 dl olívaolaj
A csirkemellfilét öblítsük le, majd papírtörlővel töröljük szárazra a húst.A többi hozzávalót tegyük egy tálba, keverjük alaposan össze, majd forgassuk bele a húst, és hagyjuk egy éjszakát állni, hogy az ízek jól átjárják.Egy tepsit béleljünk ki sütőpapírral, locsoljuk meg a páclével, helyezzük egymásmellé a csirkemellfiléket, majd locsoljuk meg a maradék páclével.Helyezzük be előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten süssük 30 perc alatt szép pirosra.Ameddig a hús sül készítsünk mellé ízlés szerint köretet, vagy salátát.Mivel még beszerezhető az újkrumpli, így én petrezselyem krumplit készítettem köretnek.Tálaláskor helyezzük tányérra a pirosra sült csirkemellet, melyet ízlés szerint fel is szeletelhetünk, majd kanalazzuk mellé a köretet, és pl. uborkasalátával kínáljuk.