Fehér csokoládés-mascarponekrémes meggytorta.

  • 2018.06.24.
  • 6

A krémes, gyümölcsös tortákhoz szívesen sütök egyszerű piskóta tésztát akár tortaformában, vagy éppen egy gáztepsin, majd a vékonyabb tésztát egyszerűen csak tortaforma méretűre vágom. Így történt ez ennél a tortánál is, melyet egy fehér csokoládés-mascarponekrémmel, és előzőleg lecukrozott meggyel töltöttem meg. A kissé savanykás meggy pedig nagyon jól illik a habos krémhez, és a torta olyan finom, hogy egy szelet biztosan nem lesz elég belőle. (legalábbis nálunk nagy sikere volt :) )Tészta hozzávalói 24 cm-es tortaformához:12,5 dkg liszt12,5 dkg porcukor1 cs vaníliás cukor3 db tojás (nagy)1/2 cs sütőpor 2 ek forró vízA porcukrot és a vaníliás cukrot tegyük bele a keverőtálba, majd adjuk hozzá az egész tojásokat, és pár perc alatt, robotgéppel keverjük jó habosra.Amikor már jó habos, állandó keverés mellett, csorgassuk hozzá a forró vizet, majd keverjük még 1-2 percig.A lisztet keverjük össze a sütőporral, szitáljuk hozzá a cukros-tojásos habhoz, majd fakanállal, óvatosan keverjük, forgassuk össze.A tortaformát béleljük ki sütőpapírral (v. zsírozzuk és lisztezzük ki) majd egyenletesen öntsük bele a masszát.Helyezzük be előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten süssük kb. 25 percig, tűpróbáig. (Sütés közben ne nyissuk ki a sütő ajtaját, mert különben a piskóta összeesik)A sütőből kivéve a formában hagyjuk hűlni, majd a sütőpapírral együtt helyezzük rácsra, és hűtsük ki teljesen. Fehér csokoládés mascarponekrém hozzávalói:25 dkg mascarpone10 dkg fehér csokoládé (Milka)15 dkg porcukor2 cs vaníliás cukor10 gramm porzselatin + 0,5 dl víz 3 dl Hulala (v. habtejszín)
A csokoládét gőzfürdő fölött olvasszuk fel, majd vegyük le és hűtsük vissza.A mascarponéhoz adjuk hozzá a porcukrot és a vaníliás cukrot, majd keverjük simára.
Ezután adjuk hozzá a felolvasztott, és visszahűtött csokoládét, majd szintén keverjük simára.A vizet melegítsük forráspontig, majd vegyük le a tűzről, adjuk hozzá a porzselatint, és addig keverjük míg teljesen feloldódik, és éppen csak langyos lesz.Ezután adjuk hozzá a csokis-mascarponés keverékhez, és alaposan keverjük össze.A Hulalát (v. habtejszínt) verjük fel kemény habbá, majd fakanállal, apránként, óvatosan hogy a hab ne nagyon törjön, keverjük a csokis-mascarponekrémhez.Meggyes rész hozzávalói:1 kg kimagozott, lecukrozott meggy1 cs piros tortazseléA meggyet magozzuk ki, ízlés szerint cukrozzuk le, hagyjuk pár órát állni, majd alaposan csepegtessük le. (Érdemes előző nap lecukrozni)A teljesen kihűlt tésztát vágjuk el két egyforma lappá, majd az egyik tésztalapot tegyük vissza a sütőpapírral kibélelt tortaformába.Ezután kanalazzuk rá a csokis-mascarponekrém felét, rakjuk ki ízlés szerint a lecsepegtetett meggyel, majd helyezzük rá a másik tortalapot. (tenyérrel óvatosan nyomkodjuk le)Ezután kenjük rá a maradék krémet, rakjuk ki a tetejét a maradék meggyel, és tegyük be a hűtőbe pár órára, hogy a krém teljesen megdermedjen és az ízek jól összeérjenek.A piros tortazselét készítsük el a tasakon lévő leírás szerint, majd vegyük ki a tortát a hűtőből, öntsük le az elkészült zselével, majd tegyük vissza a hűtőbe kb. 30 percre, hogy a zselé teljesen megdermedjen.
Tálalás előtt vegyük ki a tortát a hűtőből, ízlés szerint szeleteljük fel, majd úgy kínáljuk.