Tejfölös-sajtos csirkecomb barna rizses rizibizivel.

  • 2018.04.07.
  • 5

Egyszerű hétvégi ebéd, melyhez a csirkecombot már előző este befűszerezhetjük, így az ízek jól átjárják a húst, másnap pedig csak a sütéssel kell majd foglalatoskodnunk. A puhára párolódott húsra kanalazzuk rá a tejfölös-sajtos-kukoricalisztes keveréket, majd süssük szép pirosra. Ameddig a combok szép pirosra sülnek, elkészül a rizibizi is. Mivel barna rizst használtam, így a főzési idő is jóval tovább tartott..... Tálaláskor pedig ízlés szerint kínálhatunk mellé pl. salátát, csemegeuborkát...Hozzávalók a csirkecombhoz:4 db csirkecomb2 gerezd fokhagymasó1 tk ételízesítő
őrölt fehér borsmajoránna2 dl tejföl10 dkg reszelt sajt 2 tk kukoricaliszt
1 kk füstölt pirospaprika1 dl víz3-4 ek sertészsírA csirkecombot dörzsöljük be a zúzott fokhagymával, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, szórjuk meg az ételízesítővel, és a majoránnával, majd hagyjuk állni, hogy az ízek kellően átjárják. (én este befűszereztem, majd a hűtőben pihent sütésig)A tepsit kenjük ki a zsírral, öntsük bele a vizet, helyezzük egymás mellé a befűszerezett combokat, majd fedjük le fóliával mielőtt betennénk a sütőbe.Helyezzük be előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten kb. egy óra alatt pároljuk puhára a húst.
A tejfölt ízlés szerint sózzuk, adjuk hozzá a kukoricalisztet és a füstölt pirospaprikát, a reszelt sajtot, majd keverjük alaposan össze.Ezután vegyük ki a sütőből a puhára párolódott combokat, kanalazzuk rá a tejfölös-sajtos keveréket, majd helyezzük vissza a sütőbe, és süssük szép pirosra.Barna rizses rizibizi hozzávalói:1 cs előfőzött barna rizs20 dkg zöldborsósó2 ek étolajA rizst kezdjük el a tasakon található leírás szerint főzni, majd a főzési idő lejárta előtt kb. 5-6 perccel, adjuk hozzá a zöldborsót, és így főzzük készre.Amikor a rizs puhára főtt, emeljük ki a vízből, alaposan csepegtessük le, majd keverjük össze az előzőleg felmelegített étolajjal.
A zöldborsót öntsük egy szűrőbe, szintén alaposan csepegtessük le, majd adjuk hozzá a rizshez. Ízlés szerint sózzuk, és tálalásig tartsuk melegen.Tálaláskor kanalazzuk a rizibizit a tányérra, helyezzünk mellé egy pirosra sült csirkecombot, majd úgy kínáljuk.