Csokoládétorta cukormentesen.

  • 2018.03.27.
  • 7

Imádom a csokoládétortát, és semmiképpen nem szerettem volna lemondani róla, így most egy cukormentes tortát sütöttem. A fehér lisztet ennél a tortánál is teljes kiőrlésű lisztre cseréltem, melyet darált mogyoróval kevertem össze. Került a tésztába még narancs és alma is, így a tésztája jó szaftos, a fűszerektől pedig finom, ízletes lett. Tálaláskor növényi alapú tejszínhabbal kínáltam, de ízlés szerint diabetikus lekvárt is kínálhatunk mellé. Mivel közeleg a húsvét, így ez a torta az ünnepi asztalon is megállja a helyét. Száraz hozzávalók:15 dkg teljes kiőrlésű liszt5 dkg őrölt mogyoró (mogyoróliszt)5 dkg holland kakaó6 dkg aszalt áfonya 15 dkg eritrit1 kk őrölt fahéjkéshegynyi kardamon (el is hagyható)1 cs sütőporcsipet sóA száraz hozzávalókat tegyük egy tálba, majd alaposan keverjük össze.Folyékony hozzávalók:1 dl frissen facsart narancslé 2 db tojás (nagy)1 közepes alma (reszelve)1 narancs reszelt héja 1 közepes narancs (megpucolva, kisebb darabokra vágva)1 tk reszelt gyömbér8 dkg Vénusz margarin (laktózmentes)3 dkg durvára vágott mogyoróA margarint olvasszuk fel, majd hűtsük vissza, adjuk hozzá a többi hozzávalót, és alaposan turmixoljuk össze.Ezután öntsük hozzá a száraz hozzávalók keverékéhez, és keverjük alaposan össze.Egy 24 cm-es tortaformát béleljünk ki sütőpapírral, majd egyenletesen öntsük bele a masszát.Helyezzük be előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten süssük 40-45 percig, tűpróbáig. (Én légkeverésnél 160 fokon, 40 percig sütöttem)A sütőből kivéve hagyjuk pár percig a formában hűlni, majd a sütőpapírral együtt emeljük át egy rácsra, és hűtsük ki teljesen.Tálalás előtt ízlés szerint szórjuk meg őrölt eritrittel, majd tejszínhabbal, vagy diabetikus lekvárral kínáljuk.