Mogyorókrémes palacsinta.

  • 2018.02.20.
  • 6

A túrós, lekváros, kakaós..... palacsinta nagy kedvencünk, de néha azért más-más töltelékkel is készítem, mint pl. most, habos mogyorókrémmel. A palacsintatésztát tejszínnel és szénsavas ásványvízzel kevertem ki, és így már az üres palacsinta is sokkal finomabb volt. Persze azért a töltelék is nagyban hozzájárult, hogy egykettőre elfogytak a megtöltött palacsinták....
Hozzávalók kb. 10 db palacsintához:20 dkg liszt2 dl habtejszín1 dl szénsavas ásványvíz
3 db tojáscsipetnyi só1 tk cukor1 mk vaníliaaroma2 ek olaj (+ a sütéshez)A tojásokat keverjük össze egy csipet sóval, a cukorral, a vaníliaaromával, majd adjuk hozzá a tejszínt, az ásványvizet, és keverjük simára.Ezután szitáljuk hozzá a lisztet, majd keverjük csomómentesre a masszát. (ha szükséges egy kevés ásványvizet még adhatunk hozzá)Amikor már szép sima, keverjük hozzá az olajat, majd hagyjuk egy fél órát állni, mielőtt hozzálátnánk a sütéshez.A teflon serpenyőt vékonyan olajozzuk ki mindegyik palacsinta sütése előtt, majd süssük szép pirosra a palacsinták mindkét oldalát.
Mogyorókrémes töltelék hozzávalói:2-3 ek Nutella25 dkg mascarpone2 cs vaníliás cukor10 dkg porcukor2 dl Hulala (v. habtejszín)A mascarponéhoz adjuk hozzá a Nutellát, a porcukrot, a vaníliás cukrot, és keverjük simára. (ízlés szerint több cukrot is adhatunk hozzá)A Hulalát (v. habtejszínt) verjük fel kemény habbá, majd apránként, óvatosan keverjük hozzá a mogyorókrémhez.Az elkészült palacsintákat ízlés szerint töltsük meg a mogyorókrémmel. (hajtogathatjuk is, de fel is tekerhetjük)Tálalás előtt ízlés szerint reszeljünk csokoládét a megtöltött palacsinta tetejére, majd úgy kínáljuk.