Kókuszos chia magos keksz. (Gluténmentes)

  • 2018.02.11.
  • 3

Elég régen sütöttem már kekszet, így ameddig az ebéd elkészült, ez a gyors, és finom keksz is kisült. Mivel mandulalisztet használtam hozzá, így gluténérzékenyek is bátran megsüthetik. A mandulalisztet kókuszreszelékkel, és chia maggal kevertem össze, majd őrölt fahéjjal és citromhéjjal ízesítettem. A közepes hőmérsékletű sütőben kb. 15 perc alatt szép világos színűre sült, még kissé lágy kekszet a sütőből kivéve a tepsiben hagyjuk teljesen kihűlni. A kívül ropogós, belül kissé puha keksz amilyen gyorsan elkészül, olyan gyorsan el is fog fogyni....Hozzávalók 16 db-hoz:15 dkg mandulaliszt5 dkg kókuszreszelék10 dkg porcukor1 cs vaníliás cukor1/2 mk őrölt fahéj1 ek chia mag2 db tojásfehérje (nagy)1 citrom reszelt héjaAz összes hozzávalót tegyük bele egy tálba, alaposan keverjük, majd gyors mozdulatokkal gyúrjuk össze. (ha szükséges egy pici vizet keverhetünk hozzá, hogy formázható legyen a massza)Ezután nedves kézzel formázzunk diónyi golyókat, helyezzük egymástól kicsit távolabb egy sütőpapírral bélelt tepsire, majd a tenyerünkkel kicsit nyomjuk le.Helyezzük be előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten 13-15 perc alatt süssük szép világos színűre.A sütőből kivéve a még lágy kekszeket a tepsin hagyjuk teljesen kihűlni.Az elkészült kekszet hűvös helyen, letakarva pár napig tárolhatjuk.