Kelbimbó hagymával, baconnel és tükörtojással.

  • 2018.02.17.
  • 3

Szeretem az egyszerű, és bő fél óra alatt serpenyőben elkészíthető ételeket, melyeket tálalhatunk pl. reggelire, vacsorára, vagy éppen idő hiányában ebédre is. Mivel éppen volt itthon kelbimbó, így a hagyma, a bacon, és a tojás mellett gondoltam az is jól megfér majd. Az első falat kóstolásakor már tudtam hogy jó döntés volt a kelbimbót is hozzáadni.... A tojást például süthetjük lágyabbra, hogy a sárgája még folyós legyen, vagy éppen keményebbre, de ez már ízlés dolga. Hozzávalók:20 dkg kelbimbó1 nagy lilahagyma10 dkg bacon2 db tojás (nagy)sóőrölt színes bors1 dl víz1/2 citrom leve3 dk vaj1 ek olívaolaj5 dkg sajt A kelbimbó szárvégét vágjuk le, a külső leveleket szedjük le, majd vágjuk félbe. A lilahagymát pucoljuk meg, vágjuk félbe, majd vágjuk fel kissé vastagabb szeletekre. A bacont vágjuk fel kisebb kockákra.Egy serpenyőbe tegyük bele a felkockázott bacont, adjuk hozzá az olívaolajat, majd süssük szép pirosra, ropogósra. Ezután szedjük ki a zsiradékból, és tegyük félre.A visszamaradt zsiradékhoz adjuk hozzá a vajat, hevítsük fel, majd tegyük bele a felszeletelt hagymát. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, és pároljuk pár percig, hogy kissé összeessen.Ezután adjuk hozzá a félbevágott kelbimbót, facsarjuk rá a citromlevet, öntsük fel a vízzel, majd a serpenyőt résnyire lefedve, pároljuk puhára. (közben kóstoljuk, és ha szükséges ízesítsünk utána)Amikor a kelbimbó puhára párolódott, üssük rá a tojásokat, majd addig süssük, míg a tojás ízlésünk szerint megsül. (ízlés szerint süthetjük a tojásokat lágyabbra, vagy majdnem keményre)Tálalás előtt reszeljük rá a sajtot, szórjuk meg a félretett és előzőleg pirosra, ropogósra sütött baconnel, majd úgy kínáljuk.