Barackos joghurt torta.

  • 2018.01.19.
  • 1

Sütés nélküli joghurt tortát általában nyáron a nagy melegben szoktam készíteni, de most úgy megkívántuk, téli hideg ide vagy oda.... A torta alapja a megszokott kekszes alap, melyre befőtt őszibarack darabkákkal összekevert barackos joghurthab került. Mivel éppen volt itthon finom, érett kiwi, így gondoltam a torta tetejére azt is felkockázom a barack mellé. Tálalás előtt azért érdemes egy fél órával előbb kivenni a hűtőből, hogy mégse legyen olyan vad a hideg a tora, mert azért ugye mégis csak tél van.
Hozzávalók 24 cm-es tortaformához:30 dkg Győri Édes keksz15 dkg vajA kekszet morzsoljuk össze, vagy daráljuk le, majd adjuk hozzá a felolvasztott meleg vajat, és keverjük alaposan össze.A tortaformát béleljük ki sütőpapírral, majd öntsük, és egyenletesen lapogassuk bele a vajas-kekszet.
Ezután tegyük be a hűtőbe, hogy megdermedjen, közben pedig készítsük el a joghurtos tölteléket.Barackos-joghurtos rész hozzávalói:4 db Danone sárgabarackos joghurt (4x125g-os)20 dkg porcukor2 cs vaníliás cukor1/2 citrom leve és reszelt héja4 dl Hulala (v. habtejszín)15 gramm porzselatin + 1 dl víz6 db felezett őszibarackbefőtt1 db kiwi (a díszítéshez)1 cs színtelen tortazselé (a tetejére)A felezett őszbarackból tegyünk félre egy darabot, majd a többit a kiwivel együtt, ízlés szerint daraboljuk fel. (én kisebb kockákra vágtam)A joghurthoz adjuk hozzá a porcukrot, a vaníliás cukrot, a citrom levét és reszelt héját, majd keverjük simára.A vizet melegítsük forráspontig, majd vegyük le a tűzről, adjuk hozzá a porzselatint, és addig keverjük, míg teljesen feloldódik, és langyosra hűl.
Ezután öntsük hozzá a joghurtos keverékhez, majd alaposan keverjük össze.A Hulalát (v. habtejszínt) verjük fel kemény habbá, majd a felét adjuk hozzá a joghurtos keverékhez és keverjük simára.Ezután keverjük hozzá a felkockázott őszibarackot, majd apránként, óvatosan keverjük hozzá a maradék tejszínhabot is.A tortaformát vegyük ki a hűtőből, és a kekszes alapra kanalazzuk, majd egyenletesen simítsuk rá a barackos joghurtkrémet.
Ezután tegyük be pár órára a hűtőbe, hogy teljesen megdermedjen, és az ízek jól összeérjenek.Amikor a torta már megdermedt, vegyük ki a hűtőből és rakjuk rá a maradék őszibarackot, és a felkockázott kiwit.Ezután a színtelen tortazselét készítsük el a tasakon lévő leírás szerint, és egyenletesen vonjuk be vele a torta tetejét, majd tegyük vissza a hűtőbe, hogy teljesen megdermedjen.Tálalás előtt vegyük ki a hűtőből a tortát, majd helyezzük tálcára, ízlés szerint szeleteljük fel, és úgy kínáljuk.