Oreós-szedres pohárkrém.

  • 2017.07.30.
  • 2

Vasárnap délutáni desszertnek egy igen egyszerű pohárkrémet készítettem, mely az egyszerűsége ellenére nagyon finom. A mascarponés-joghurtos krémhez apróra tört Oreo kekszet kevertem, majd a tetejére karamellizált szedret kanalaztam. Ezután betettem a hűtőbe, hogy kellően lehűljön, és az ízek jól összeérjenek. A délutáni nagy melegben pedig igencsak jólesik majd elkanalazgatni.
Hozzávalók:25 dkg mascarpone2 db citromos Danone joghurt (2x125 gramm-os)
15 dkg porcukor2 cs vaníliás cukor10-12 db Oreo keksz2 dl Hulala (v. habtejszín +habfix)A mascarponéhoz adjuk hozzá a joghurtot, a porcukrot, a vaníliás cukrot, és keverjük simára.A kekszet tegyük bele egy zacskóba, és a sodrófával ütögetve törjük apróra, majd adjuk hozzá a mascarponekrémhez, és keverjük össze.A Hulalát (v. habtejszínt) verjük fel kemény habbá, majd apránként, óvatosan keverjük (forgassuk) össze a kekszes-krémmel.Ezután kanalazzuk bele ízlés szerinti méretű poharakba, majd tegyük be a hűtőbe, míg előkészítjük a szedret.Szeder hozzávalói:20 dkg szeder2-3 ek barna cukor1 cs vaníliás cukorőrölt fahéj (ízlés szerint)Tegyük egy tányérba az előzőleg folyó víz alatt megmosott, és alaposan lecsepegtetett szedret, majd szórjuk meg a barna cukorral, a vaníliás cukorral, és ízlés szerint őrölt fahéjjal.
Ezután tegyük be a mikróba, és pár perc alatt karamellizáljuk meg, majd hűtsük ki teljesen. (közben egyszer óvatosan keverjük át, és arra figyeljünk, nehogy túlkaramellizáljuk, mert különben a szeder szemek szétesnek)Amikor a szeder már teljesen kihűlt, vegyük ki a pohárkrémet a hűtőből, kanalazzuk rá a karamellizált szedret, majd tegyük vissza a hűtőbe, hogy kellően lehűljön.Tálalás előtt pár perccel vegyük ki a pohárkrémet, hogy ne legyen túl hideg, majd úgy kínáljuk.