Gyümölcsös joghurttorta.

  • 2017.07.23.
  • 3

Tombol a kánikula és én bizony be nem kapcsolom a sütőt, ha egy mód van rá. Ilyenkor készülnek a sütés nélküli sütemények, torták, mint pl. ez a gyümölcsös joghurttorta. A tortához háromféle gyümölcsöt használtam, citromot, szedret, és sárgadinnyét, de ez jól látható a rétegek színén is. A torta elkészítése igen egyszerű, viszont a várakozási idő eléggé hosszadalmas, mert minden rétegnek külön-külön kell megdermedni. Ezért érdemes már előző nap összeállítani, így a rétegeknek van idejük megdermedni, és az ízek is kellően összeérnek. Közvetlenül tálalás előtt vegyük csak ki a tortát hűtőből, mert akkor szépen feltudjuk majd szeletelni. Nálunk a joghurttortáknak mindig nagy sikere van, de ennek a rétegesnek egyszerűen nem tudunk ellenállni.....Kekszes alap hozzávalói 24 cm-es tortaformához:15 dkg Győri édes keksz10 dkg vajA kekszet morzsoljuk össze (v. daráljuk le), majd adjuk hozzá a felmelegített vajat, és keverjük alaposan össze.A tortatformát béleljük ki sütőpapírral, majd öntsük bele a kekszmorzsát, és tenyérrel egyenletesen lapogassuk el.Ezután tegyük be a hűtőbe legalább fél órára, hogy kellően lehűljön mielőtt rákerül a joghurtos réteg.Citromos joghurtréteg hozzávalói:4 db citromos Danone joghurt (4x125 gramm)15 dkg porcukor 2 cs vaníliás cukor1 citrom reszelt héja1/2 citrom leve2 dl Hulala (v. habtejszín)12 gramm porzselatin + 0,5 dl vízA joghurthoz adjuk hozzá a porcukrot, a vaníliás cukrot, a citromhéjat és a citromlevet, majd keverjük simára.A vizet melegítsük forráspontig, majd vegyük le a tűzről, adjuk hozzá a porzselatint, és addig keverjük, míg teljesen feloldódik, és langyosra hűl.Ezután öntsük hozzá a joghurtos keverékhez, majd keverjük alaposan össze.A Hulalát (v. habtejszínt) verjük fel kemény habbá, majd apránként szintén keverjük hozzá a joghurtos keverékhez. (én két részletben adtam hozzá a habot, és kézi habverővel kevertem simára)Vegyük ki a hűtőből a kekszes alapot és a tortaformát magasítsuk meg dupla sütőpapírral, majd egyenletesen kanalazzuk rá a citromos krémet. (a joghurtos réteg kicsit magasabb lesz mint a tortaforma, azért kel megmagasítani pár centivel)Ezután tegyük vissza a hűtőbe 1-2 órára, hogy teljesen megdermedjen.Szedres joghurtréteg hozzávalói:15 dkg szeder2 db epres Danone joghurt (2x125 gramm)15 dkg porcukor2 cs vaníliás cukor2 dl Hulala (v. habtejszín)12 gramm porzselatin + 0,5 dl vízA joghurthoz adjuk hozzá a porcukrot és a vaníliás cukrot, majd keverjük simára.A szedret turmixoljuk össze, majd egy szitán passzírozzuk át, hogy a magok ne kerüljenek bele a krémbe.Ezután a szederpépet adjuk hozzá a joghurthoz, és keverjük simára.A vizet melegítsük forráspontig, majd vegyük le a tűzről, adjuk hozzá a porzselatint, és addig keverjük, míg teljesen feloldódik, és langyosra hűl.Ezután öntsük hozzá a joghurtos keverékhez, majd keverjük alaposan össze.A Hulalát (v. habtejszínt) verjük fel kemény habbá, majd apránként szintén keverjük hozzá a joghurtos keverékhez. (én két részletben adtam hozzá a habot, és kézi habverővel kevertem simára)Vegyük ki a hűtőből a tortát, majd egyenletesen kanalazzuk rá a szedres krémet.
Ezután tegyük vissza a hűtőbe 1-2 órára, hogy teljesen megdermedjen.Sárgadinnyés joghurtréteg hozzávalói:
25 dkg sárgadinnye (héj és mag nélkül)2 db citromos Danone joghurt (2x125 gramm) 15 dkg porcukor2 cs vaníliás cukor1 mk őrölt fahéj2 dl Hulala (v. habtejszín)15 gramm porzselatin + 0,5 dl vízA joghurthoz adjuk hozzá a porcukrot, a vaníliás cukrot, és az őrölt fahéjat, majd keverjük simára.A sárgadinnyét kockázzuk fel, turmixoljuk össze, majd adjuk hozzá a joghurthoz és keverjük simára.A vizet melegítsük forráspontig, majd vegyük le a tűzről, adjuk hozzá a porzselatint, és addig keverjük, míg teljesen feloldódik, és langyosra hűl.Ezután öntsük hozzá a joghurtos keverékhez, majd keverjük alaposan össze.A Hulalát (v. habtejszínt) verjük fel kemény habbá, majd apránként szintén keverjük hozzá a joghurtos keverékhez. (én két részletben adtam hozzá a habot, és kézi