Vöröslencsés-tojásos lepény

  • 2017.06.16.
  • 9

A napokban csengettek és egy futár állt a kapuban, majd egy csomagot adott át, melyben a Tante Fanny legújabb tésztái lapultak. Nagyon megörültem, és itt is szeretném megköszönni az egész Csapatnak, hogy gondoltak rám..... Először teljesen tanácstalan voltam, hogy a többféle tészta közül melyiket is próbáljam ki. Végül elsőként a pizzatésztára esett a választásom, melyre egy fűszeres-korianderes vöröslencse és tojás került, majd irány a sütő. Bő fél óra múlva pedig már tálalhattam is. Igaz pizzatésztát használtam, de pizzának azért nem mondanám az elkészült finomságot, inkább lepénynek titulálnám. Sütés közben a tészta széle ropogósra sült (én így szeretem) a tojások sárgája pedig még kellően folyós maradt. Az ízek pedig magukért beszéltek, mert rövid idő múlva morzsája sem maradt.Hozzávalók:1 cs Tante Fanny pizzatészta10 dkg vöröslencse1 cs újhagyma2 gerezd fokhagyma2 dl zöldségalaplésó
őrölt fehér bors2 mk currykisebb csokor koriander1 ek kukoricaolaj (citromfüves) 4 db tojásAz újhagymát vékonyan szeleteljük fel, a fokhagymát vágjuk fel apróra. A koriandert szintén vágjuk össze apróra.Az olajat hevítsük fel, majd adjuk hozzá a felszeletelt újhagymát és pároljuk üvegesre.Ezután keverjük hozzá az apróra vágott fokhagymát, adjuk hozzá a lencsét, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, szórjuk meg a curryvel, keverjük alaposan össze, majd öntsük fel az alaplével.Ezután néha megkeverve, addig főzzük míg a lencse megpuhul, és teljesen elfő a leve. Ekkor vegyük le a tűzről, majd keverjük hozzá az apróra vágott koriandert.A pizza tésztát tekerjük ki a papírból, majd a papírral együtt, emeljük át egy tepsire.Helyezzük be előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten süssük 8-10 percig.
Ezután vegyük ki a sütőből, kanalazzuk rá az előzőleg előkészített lencsét, üssük rá a tojásokat és ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, majd tegyük vissza a sütőbe és kb. 10 perc alatt süssük készre.
Én légkeverésnél 160 fokon először 8 percig sütöttem, majd a feltéttel együtt még 10 percig. Így a tojások sárgája még kissé folyós volt, a tészta széle pedig jó ropogósra sült.Tálalás előtt a lepényt ízlés szerint szórjuk meg korianderrel, szeleteljük fel, majd úgy kínáljuk.