Spárgás-sajtos metélt.

  • 2017.05.08.
  • 6

Kezdjük a hetet egy roppant egyszerű, finom, és bő fél óra alatt elkészíthető spárgás-sajtos metélttel. Én a zöld spárgát szeretem, mert sokkal zsengébb, és az íze sem olyan karakteres mint a fehér spárgának, de ízlés szerint mindkettőt felhasználhatjuk ehhez a tésztához. A tésztát gyúrhatjuk saját magunk, (én mindig előre gyúrok, és van száraz tészta a kamrában, így a gyúrásra már nem kell időt fordítani,csak ki kell főzni) de ízlés szerint bolti tésztát is főzhetünk ki. Az elkészült tésztát pedig rögtön tálalhatjuk, és ízlés szerint még reszelt sajttal is megszórhatjuk. Hozzávalók:1 cs zöld spárga15 dkg trappista sajt1,5 dl főzőtejszín 5 dkg vajsóőrölt színes bors15 dkg széles metéltA spárgát hajlítsuk meg, majd törjük le a fás részét, de ne dobjuk ki.
Ezután a bimbókat vágjuk le, és tegyük félre, a szárrészt pedig daraboljuk fel.A félretett fás részt, és a feldarabolt szárat, enyhén sós vízben főzzük roppanósra, majd szedjük ki a főzővízből, és a fás részt dobjuk ki.Ezután tegyük bele a főzővízbe a félretett bimbókat, és pár perc alatt, szintén főzzük roppanósra, majd szedjük ki, és tegyük félre.A visszamaradt főzővízhez öntsünk még vizet, majd abba főzzük ki a széles metéltet.A vajat hevítsük fel, majd adjuk hozzá a bimbókat, futtassuk meg, majd szedjük ki, és tartsuk melegen.A visszamaradt vajhoz adjuk hozzá a szárrészt, sózzuk, borsozzuk, és szintén futtassuk meg.Ezután szórjuk meg a reszelt sajttal, majd adjuk hozzá a tejszínt, és kevergetve forraljuk össze. (közben ha szükséges, még ízesítsünk utána)Ezután a készre főt tésztát szedjük ki a vízből, majd rögtön adjuk
hozzá a spárgás-sajtos.... szószhoz, majd forgassuk alaposan össze.
Végül pedig keverjük a tésztához a félretett bimbókat is, majd rögtön tálaljuk.Tálalás előtt szedjük tányérba a spárgás-sajtos metéltet, majd szórjuk meg reszelt sajttal, és úgy kínáljuk.