Lazacos-hagymás tojásrántotta.

  • 2017.05.26.
  • 2

A tojásrántottát gondolom mindenki szereti, ezzel így vagyunk mi is. Van hogy csak egyszerű rántotta készül, van amikor hagymás vagy éppen kolbászos tojásrántotta kerül a reggeliző asztalra, de van amikor kicsit szabadjára engedem a fantáziámat. Ez történt a napokban is, és a hagyma mellett, füstölt lazac is került a tojáshoz, valamit egy kevés főzőtejszín is, melytől finom, krémes állagot kapott sütés után. Az elkészült rántottát pedig tálalhatjuk egy szelet friss kenyérrel, esetleg pirítóssal, de ha időnk engedi kínálhatjuk ropogósra sütött leveles tésztával is. Én az utóbbit választottam, és a ropogósra sült tészta nagyon finom volt a lazacos-hagymás rántottával.Hozzávalók:4 db tojás (nagy)1 db vöröshagyma10 dkg füstölt lazacsóőrölt színes bors1 dl főzőtejszín
1 ek olívaolaj1 cs leveles tészta (Tante fanny)Az előnyújtott leveles tésztát vágjuk fel 6 (v. 8) egyforma darabra. Ezután a tészta szélétől kb. 1 cm-re késsel metsszük körbe úgy, hogy a tésztát ne vágjuk át. Mielőtt a sütőbe tennénk, villával böködjük meg a tésztát, hogy ne púposodjon fel sütés közben.
Ezután közepesnél kicsit magasabb hőmérsékletű sütőben süssük szép pirosra, ropogósra.A hagymát vágjuk fel nagyon apróra, a lazacot ízlés szerint daraboljuk fel. (én kisebb kockákra vágtam)A tojásokat üssük fel egy tányérba, majd ízlés szerint sózzuk, és villával verjük fel.Egy serpenyőbe hevítsük fel az olajat, majd adjuk hozzá az apróra vágott vöröshagymát, és pároljuk üvegesre.Ezután öntsük hozzá a felvert tojást, majd állandó kevergetés mellett, kezdjük el sütni. Egy-két perc után öntsük, keverjük hozzá a főzőtejszínt, ízlés szerint sózzunk utána, őröljünk rá színes borsot, majd addig süssük, hogy még kellően lágy legyen.Ezután vegyük le a tűzről, majd óvatosan keverjük hozzá a füstölt lazacot.Tálalás előtt kanalazzuk a ropogósra sütött leveles tésztára a tojásrántottát, majd úgy kínáljuk.