Epres-rebarbarás leveles pite.

  • 2017.05.12.
  • 3

A napokban a Tante Fanny csapata megajándékozott pár csomag leveles tésztával, így most linzertészta helyett, azzal készült a pite. A kertbe szinte az utolsó rebarbara szárakat vágtam le, és mivel a másik nagy kedvencem az eper, így most azzal párosítottam össze. A tésztát először megszórtam édes morzsával, hogy sütés közben a gyümölcs, és a tejszínes öntet nehogy eláztassa, majd készre sütöttem. Alig győztük kivárni, hogy kihűljön, és végre fel tudjam szeletelni..... Hozzávalók:1 cs leveles tészta (Tante Fanny)40 dkg eper 20 dkg feldarabolt rebarbara15 dkg porcukor2 cs vaníliás cukor2 db tojás (nagy) 2 dl Hulala (v. habtejszín)1 cs vaníliás pudingpor3-4 ek édes morzsa (pl. babapiskóta)A rebarbara külső részét húzzuk le, majd daraboljuk fel, keverjük össze egy kevés cukorral, és hagyjuk állni egy fél órát. Ezután alaposan csepegtessük le, mielőtt a tésztára kerülne.Az epret alaposan mossuk meg, csepegtessük le, majd ízlés szerint daraboljuk fel.A porcukorhoz adjuk hozzá a vaníliás cukrot, a tojásokat, a vaníliás pudingport, a Hulalát (v. habtejszínt) majd keverjük simára.A sütőformába tegyünk sütőpapírt, helyezzük bele az előnyújtott leveles tésztát, majd szórjuk meg az édes morzsával. (én babapiskótát morzsoltam össze, és azzal szórtam meg)Ezután pakoljuk rá a feldarabolt epret, és az alaposan lecsepegtetett rebarbarát, majd öntsük rá a cukros-tejszínes keveréket.Helyezzük be előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten 40-45 perc alatt süssük készre. (én légkeverésnél 160 fokon, 40 percig sütöttem)A sütőből kivéve hagyjuk pár percig a formában hűlni, majd helyezzük rácsra, és hűtsük ki teljesen.Tálalás előtt ízlés szerint szeleteljük fel, és úgy kínáljuk. Ízlés szerint tálalhatjuk melegen is, egy gombóc vanília fagyival megkoronázva.