Tejfölös-virslis krumplileves.

  • 2017.03.22.
  • 1

Ez a hét nálunk lehet hogy a levesekről szól majd, mivel megint egy egyszerű, ám finom levest főztem ebédre. A zöldséges krumplilevest igencsak szeretjük, most pl. került bele még virsli is. A virsliből azért egy jobb minőségűt válasszunk, de ízlés szerint ki is hagyhatjuk. A zöldségek bő fél óra alatt puhára főttek, majd fokhagymás rántással berántottam, egy nagy adag tejföllel ízesítettem, és már tálalhattam is. Hozzávalók:50 dkg krumpli2-3 db sárgarépa1 db vöröshagyma2 gerezd fokhagyma2 db babérlevél2 tk ételízesítősó (ízlés szerint)2 dl tejföl2 ek liszt3 ek olaj2 tk pirospaprika 4 db virsli1,5 l vízA krumplit és a sárgarépát pucoljuk meg és vágjuk fel apró kockákra. A vöröshagymát szintén pucoljuk meg, majd vágjuk fel apróra.Ezután tegyük bele egy edénybe a feldarabolt zöldségeket, majd öntsük fel a vízzel, adjuk hozzá a babérlevelet, az ételízesítőt, ízlés szerint sózzuk, és addig főzzük még a krumpli és a sárgarépa megpuhul. (én kb. 30 percig főztem)Közben készítsük el a rántást.
Hevítsük fel az olajat, majd keverjük hozzá a lisztet, és kevergetve pirítsuk világos zsemle színűre.
Ekkor vegyük le a tűzről, keverjük hozzá a pirospaprikát, adjuk hozzá az összepréselt fokhagymát, majd hagyjuk hűlni.A tejfölt keverjük simára egy kevés levessel, majd adjuk hozzá a kihűlt rántáshoz, és keverjük simára.
Ezután öntsük hozzá a forrásban lévő leveshez, adjuk hozzá a felkarikázott virslit, ha szükséges ízesítsük még egy kevés sóval, és főzzük még pár percig, majd vegyük le a tűzről, és tálalásig tartsuk melegen.Tálaláskor merjük a levest tányérba, ízlés szerint szórjuk meg apróra vágott snidlinggel vagy petrezselyemzölddel, és úgy kínáljuk.