Citromos pohárkrém habcsókkal és gránátalmával.

  • 2017.03.06.
  • 1

A hétvégén nem volt kedvem nagyobb sütkérezéshez, így aztán egy pohárkrém készült ebéd utáni desszertnek. Mivel mascarpone, tejszín, és citrom mindig van itthon, a gyümölcsös kosárban pedig megbújt egy gránátalma is, így el is kezdtem keverni-kavarni. Közben eszembe jutott, hogy nemrégiben a maradék tojásfehérjéből habcsók készült, így gondoltam abból is keverek a krémbe, elrontani biztosan nem fogja. A végeredmény pedig egy habos-citromos krém, ropogós habcsók darabkákkal, és gránátalmával.Hozzávalók 4 pohárhoz:25 dkg mascarpone10 dkg porcukor2 cs vaníliás cukor1/2 citrom leve és héja2 dl Hulala (v. habtejszín)10 db habcsók1 db gránátalmaA mascarponéhoz adjuk hozzá a porcukrot, a vaníliás cukrot, a reszelt citromhéjat, és ízlés szerint citromlevet, majd keverjük simára.A Hulalát (v. habtejszínt) verjük fel közepesen kemény habbá, majd apránként, óvatosan keverjük hozzá a krémhez.Ezután adjuk hozzá a kisebb darabokra tördelt habcsókot, majd nagyjából forgassuk össze.Végül kanalazzuk fagylaltos kelyhekbe, majd szórjuk meg a gránátalmával. Az elkészült pohárkrémet rögtön tálaljuk, hogy a habcsók jó ropogós maradjon. Minél tovább áll, a habcsók annál jobban felpuhul, de még akkor is nagyon finom.