Sütőtökös-citromos pohárkrém.

  • 2017.02.03.
  • 0

A kamrában napok óta várakozott egy méretes sütnivaló tök hogy végre a sütőbe kerüljön, és ez végre meg is történt. Mivel különösen édes volt, így gondoltam készítek belőle egy finom pohárkrémet is. Így aztán a sütőtökös krém mellé készült még egy citromos krém is, végül pedig felváltva kanalaztam a poharakba. Tálalás előtt a tetejét még megszórtam csokoládéforgáccsal, majd úgy kínáltam. A kétféle krém remekül illett egymáshoz, így aztán rövid idő múlva már csak az üres poharak néztek vissza ránk.Hozzávalók a sütőtökös krémhez:30 dkg sütőtök (előzőleg megsütve)25 dkg mascarpone10 dkg porcukor1 cs vaníliás cukor1 mk őrölt fahéjAz előzőleg megsütött, majd teljesen kihűtött sütőtökhöz adjuk hozzá a mascarponét, majd keverjük simára.
Ezután adjuk hozzá a porcukrot, a vaníliás cukrot, az őrölt fahéjat, és keverjük jó habosra.Citromos krém hozzávalói:25 dkg mascarpone2 dl Hulala (v. habtejszín)10 dkg porcukor2 cs vaníliás cukor1 citrom reszelt héja és leveA mascarponéhoz adjuk hozzá a porcukrot, a vaníliás cukrot, a reszelt citromhéjat, és ízlés szerint citromlevet, majd keverjük simára.A Hulalát (v. habtejszínt) verjük fel közepesen kemény habbá, majd apránként keverjük hozzá a mascarponekrémhez.Vegyünk elő 4 közepes méretű poharat, majd felváltva kanalazzuk bele a kétféle krémet. Ezután tegyük be a hűtőbe tálalásig.Tálalás előtt kb. fél órával vegyük ki a hűtőből a pohárkrémet, majd szórjuk meg csokoládéforgáccsal, és úgy kínáljuk.