Szilveszteri puncs.

  • 2017.01.10.
  • 4

Szilveszterkor készítettem ezt a finom puncsot, melyet aztán az éjszaka folyamán szépen el is kortyolgattunk. Forrón, jó langyosan, és még hidegen is nagyon finom volt. Az utóbbi napok időjárásának köszönhetően megint szóba került a szilveszterre készült puncs, hogy bizony a délutáni sétából hazaérve, jól átfagyva, jó is lenne megint forrón elkortyolgatni...... Hozzávalók:3 dl édes vörösbor3 dl édes fehérbor3 dl víz
2 db Rooibos teafilter (African Dawn)1 dl rum25 dkg kristálycukor3 db narancs2 db citrom1 tk forralt-bor fűszerkeverék A kristálycukrot keverjük össze a rummal, két narancs és fél citrom levével, és egy narancs és egy fél citrom lereszelt héjával, majd hagyjuk 1-2 órát állni.
A vizet forraljuk fel, majd öntsük rá a teafilterre és hagyjuk pár percig állni.
A kétféle bort öntsük egy edénybe, adjuk hozzá a fűszerkeveréket, és forraljuk 2-3 percig, majd vegyük le a tűzről és hagyjuk pár percig állni.Ezután a rumos-cukros-citrusos keverékhez öntsük hozzá a teát, és a forralt bort, majd keverjük össze, és szűrjük le.
Ezután melegítsük forráspontig, majd vegyük le a tűzről, adjuk hozzá a vékonyan felszeletelt narancsot és citromot, majd hagyjuk állni hogy az ízek jól összeérjenek.Ízlés szerint az elkészült puncsot kínálhatjuk rögtön miután beletettük a felszeletelt gyümölcsöket, de érdemes állni hagyni, hogy az ízek jobban összeérjenek. Kínálhatjuk forrón, langyosan, de hidegen is nagyon itatja magát.....