Pulykamelltekercs füstölt sajttal és áfonyával.

  • 2017.01.21.
  • 0

Én még a karácsonyi ünnepekre készítettem ezt a töltött pulykamell tekercset, de természetesen egy-egy hétvégi ebédként is feltálalhatjuk. A húst először befűszereztem, majd bacon szeletekre fektettem, és a tölteléket sem bonyolítottam túl. Egyszerűen csak megszórtam reszelt füstölt sajttal, és aszalt áfonyával, majd feltekertem, és már mehetett is a sütőbe. Köretnek krumplipürét és párolt lila káposztát kínáltam hozzá. Mivel a húst már előző este előkészíthetjük, így másnap csak a sütése, és a köret elkészítése marad hátra, és már tálalhatunk is.
Hozzávalók:8 nagy szelet pulykamellfilé30 dkg szeletel bacon20-30 dkg füstölt sajt2 cs aszalt vörös áfonyasóőrölt fehér bors1-2 ek olívaolajA pulykamell szeleteket klopfoljuk ki, majd sózzuk, borsozzuk, és hagyjuk legalább egy fél órát állni hogy az ízek átjárják. (én két darab folpack fólia között óvatosan, hogy a hús ne nagyon törjön, klopfoltam ki)Egy nagyobb darab folpack fóliát vágjunk le, majd helyezzünk rá 4-5 szelet bacont úgy, hogy egy kicsit fedjék egymást.Ezután helyezzük rá a hússzeletet, ízlés szerint szórjuk meg reszelt füstölt sajttal, és aszalt áfonyával, majd a fólia segítségével tekerjük fel. (én előző este elkészítettem a tekercseket, majd sütésig a hűtőben pihent)Egy nagyobb tepsit béleljünk ki sütőpapírral, majd locsoljuk meg az olajjal. Ezután egymástól kicsit távolabb, helyezzük rá a hústekercseket. (én egy kicsit olajjal megspricceltem a hústekercseket is)Helyezzük be előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten 30-35 perc alatt süssük szép pirosra. (én légkeverésnél 160 fokon, 30 percig sütöttem)Ameddig a hús sül készítsünk hozzá ízlés szerinti köretet. Én krumplipürét, és párolt lila káposztát készítettem.Tálaláskor helyezzük tányérra a töltött pulykamelltekercset, majd kanalazzuk mellé a köretet, és úgy kínáljuk.