Füstölt lazacos-almás saláta másképpen.

  • 2017.01.03.
  • 8

Az előző évekhez hasonlóan idén is a karácsonyra és szilveszterre készült receptek posztolásával kezdődik nálam a január. Persze ezeket a recepteket nem csak karácsony táján készíthetjük el, mert pl. egy családi ünnep, születésnap..... alkalmával is megállják a helyüket. Az első recept pedig nem más, mint egy lazacsaláta melyet előételként tálaltam fel még szenteste. A simára kevert fűszeres mascarponekrémbe a füstölt lazac mellett került még apróra vágott alma is, mely a roppanósságával nagyon jól beleillett a salátába. Az elkészült salátát egy szelet füstölt lazacra kanalaztam, majd került rá még némi vörös kaviár is. Tálaláskor egyszerűen csak sajtos-sós kekszet kínáltam mellé, és együtt igen nagy sikere volt.
Hozzávalók:30 dkg füstölt lazac20 dkg mascarpone2-3 ek tejföl1 nagyobb édes almacitromlé (ízlés szerint) sóőrölt fehér borssajtos-sós keksz és vörös kaviár a tálaláshoz A szeletelt lazacból válasszunk ki egy szép szeletet, majd tegyük félre. A maradékot vágjuk fel kisebb kockákra.Az almát pucoljuk meg, és a magházat eltávolítva, szintén vágjuk fel kisebb kockákra, majd csepegtessük meg citromlével.A mascarponéhoz adjunk hozzá két evőkanál tejfölt, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, csepegtessük meg citromlével, majd keverjük alaposan össze. (arra figyeljünk, nehogy túl lágy masszát kapjunk, ezért a tejfölt mindenképpen kisebb adagokba keverjük hozzá)Ezután adjuk hozzá a feldarabolt füstölt lazacot és az almát, majd keverjük, forgassuk össze. Pár órára tegyük be a hűtőbe, hogy az ízek kellően összeérjenek.Tálaláskor helyezzük tányérra a félretett lazacszeletet, kanalazzuk rá az elkészült salátát, majd a kaviárt, és sajtos-sós keksszel kínáljuk.