Zúzapörkölt tojásos nokedlivel.

  • 2016.10.26.
  • 5

Egyszerű zúzapörköltnek indult, melyhez nokedlit képzeltem el..... A zúzapörkölt most éppen csirkezúzából készült, de ízlés szerint pulyka vagy éppen kacsa zúzából is nagyon finom. Mivel mi a pörkölteket pikánsan csípősen szeretjük, így természetesen erős paprikakrém is került bele. Erős paprikakrémek, szószok, és mártogatós a Fenevad chili.hu oldalon megrendelhetőek. Ameddig a pörkölt főtt, hozzáláttam a nokedli készítéséhez, majd egy hirtelen ötlettől vezérelve, végül tojásos nokedlivel tálaltam. A két étel külön-külön is finom, (a pörkölt a Vérszomj chili szósztól igencsak pikánsan csípősre sikerült) de nekünk együtt is nagyon ízlett.
Zúzapörkölt hozzávalói:50 dkg csirkezúza1 db vöröshagyma1 db paprika1 db paradicsomerős paprikakrém ( http://chili.hu/ )pirospaprika só1 tk ételízesítőmajorannakakukkfűszerecsendió (el is hagyható)2 ek olajA zúzát alaposan mossuk meg, majd ízlés szerint daraboljuk fel. A vöröshagymát pucoljuk meg, majd vágjuk fel apróra. A paprikát és a paradicsomot vékonyan szeleteljük fel.Egy edénybe hevítsük fel az olajat, adjuk hozzá az apróra vágott vöröshagymát, és pároljuk üvegesre, majd adjuk hozzá a felszeletelt paprikát, paradicsomot, és addig pároljuk tovább, még kissé összeesik. Ezután adjuk hozzá a feldarabolt zúzát, pirítsuk pár percig, szórjuk meg a pirospaprikával és keverjük alaposan össze, majd öntsük fel annyi vízzel, hogy ellepje.Ezután ízlés szerint sózzuk, adjuk hozzá az erős paprikakrémet, szórjuk meg a fűszerekkel és az ételízesítővel, majd főzzük puhára. Tojásos nokedli hozzávalói:30 dkg liszt6 db tojás (nagy)só2 ek olajannyi víz amennyit a liszt felveszA lisztet keverjük össze egy mokkáskanál sóval, majd csináljunk a közepébe egy mélyedést, üssünk bele egy tojást, és villával kicsit verjük fel.Ezután öntsünk hozzá vizet, majd keverjük össze, hogy egy sűrűbb tésztát kapjunk. (a vizet apránként adagoljuk hozzá, nehogy túl lágy legyen a tészta)Egy nagyobb edénybe forraljunk vizet, majd nokedliszaggatóval, szaggassuk bele a tésztát. Ezután addig főzzük, még feljön a víz tetejére, majd szedjük ki, és hideg vízzel öblítsük le.A maradék tojásokat üssük fel egy tányérba, sózzuk, majd villával kissé verjük fel.Az olajat hevítsük fel, majd öntsük hozzá a kissé felvert tojást, és kisebb lángon addig keverjük, hogy legyenek már megsült részek, és még folyós rész is. Ekkor adjuk hozzá az alaposan lecsepegtetett nokedli, majd állandó keverés mellett, süssük készre. (közben kóstoljuk, és ha szükséges sózzunk utána)Tálaláskor szedjük tányérra a nokedlit, majd kanalazzuk mellé a zúzapörköltet, és úgy kínáljuk. Adhatunk mellé pl. fejes salátát, kovászos uborkát, vegyes savanyúságot......