Egyszerű kolbászos tarhonya.

  • 2016.10.06.
  • 5

Egyszerűen, gyorsan, finomat elv alapján készült ez a kolbászos tarhonya. Egyszerűen, mert a hozzávalókat pár perc alatt előtudjuk készíteni és már kezdődhet is a főzés. Gyorsan, mert a tarhonya és a szaftos kolbász is rövid idő alatt elkészül, majd nincs más dolgunk, mint alaposan összeforgatni, és tálalásig melegen tartani. A kb. harminc perc alatt elkészült étel pedig nagyon finom és igencsak laktató. Bedobozolhatjuk, és akár a munkahelyre is magunkkal vihetjük. Tálaláskor ízlés szerint salátával, savanyúsággal, vagy éppen csemege uborkával kínáljuk.Hozzávalók a tarhonyához:3 dl tarhonya6 dl víz2 ek olaj1 mk só
A tarhonya készítésével kezdjük.
A tarhonyához adjuk hozzá az olajat, majd állandó kevergetés mellett, pirítsuk aranybarnára. Ezután öntsük fel a vízzel, keverjük hozzá a sót, majd lefedve addig főzzük még teljesen magába szívja a vizet, és megpuhul.
Én pl. legalacsonyabb fokozaton a mikróba főzöm készre, de betehetjük a sütőbe, vagy a tűzhely legkisebb lángján is készülhet.Hozzávalók a szaftos kolbászhoz: 5 db debreceni (v. ízlés szerint kolbász)1 db vöröshagyma2 gerezd fokhagymasó (ízlés szerint)őrölt bors1 tk ételízesítő 1tk Piros Arany1 mk pirospaprika1 dl víz
A debrecenit vékonyan karikázzuk fel. A vöröshagymát vágjuk fel apróra.Egy serpenyőbe hevítsük fel az olajat, majd adjuk hozzá a vöröshagymát, és pároljuk üvegesre.Amikor már kellően megpárolódott, nyomjuk hozzá a fokhagymát, adjuk hozzá a felkarikázott kolbászt, majd pirítsuk pár percig.Ezután ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, adjuk hozzá az ételízesítőt, a Piros Aranyat, a pirospaprikát, és keverjük alaposan össze, majd öntsük fel a vízzel, és főzzük pár percig hogy a szaft kellően besűrűsödjön.Amikor a tarhonya elkészült, keverjük hozzá a szaftos kolbászt, majd tálalásig tartsuk melegen.Tálaláskor ízlés szerint salátával, savanyúsággal, csemege uborkával kínáljuk.