Őszibarackos chia puding.

  • 2016.09.07.
  • 1

Ebéd utáni desszertnek valami egyszerű pohárkrémet szerettem volna készíteni a napokban, amikor is megláttam a polcon a chia magot. Gondoltam most éppen kapóra jön, mert nincs vele sok teendő, mégis egy finomságot tudok majd feltálalni. Így aztán az őszibarackturmix mellett adtam még hozzá némi citromos joghurtot, tejet, majd mézzel és vaníliaaromával ízesítve kevertem össze, majd irány a hűtő. Tálaláskor karamellizált őszibarackot kanalaztam rá, mellyel nem csak mutatós, de finomabb is volt. Ízlés szerint persze másfajta gyümölccsel is készíthetjük, pl. körtével, szederrel, eperrel....Hozzávalók 2 nagyobb vagy 4 kisebb pohárhoz:2 db őszibarack6 dkg chia mag1 dl tej2 db Danone citromos joghurt (2x125g)3-4 ek méz1 tk vaníliaaromaAz őszibarack héját húzzuk le, majd daraboljuk fel, és turmixoljuk össze.A tejhez adjuk hozzá a joghurtot, a mézet, a vaníliaaromát, és keverjük simára.Ezután adjuk hozzá a chia magot, és a leturmixolt őszibarackot, majd keverjük alaposan össze.Ezután osszuk el a poharakba, majd tegyük be pár órára (v. egész éjszakára) a hűtőbe, hogy kellően megdermedjen, és az ízek jól összeérjenek.Karamellizált őszibarack hozzávalói:3-4 db őszibarack2-3 ek méz3 db szegfűszeg1 mk őrölt fahéjAz őszibarack héját húzzuk le, vágjuk fel cikkekre, majd ízlés szerint daraboljuk fel.Ezután tegyük egy serpenyőbe, adjuk hozzá a mézet, a szegfűszeget, és az őrölt fahéjat, majd óvatosan kevergetve, pár perc alatt karamellizáljuk meg.A karamellizált őszibarackot ezután hűtsük ki teljesen.Tálalás előtt vegyük ki a hűtőből a pudingot, majd kanalazzuk rá a teljesen kihűlt, karamellizált őszibarackot, és úgy kínáljuk.