Csirkemell medvehagymás-ricottás töltelékkel.

  • 2016.04.08.
  • 2

Egyszerű hétvégi menü, melyet kb. 45 perc alatt az asztalra varázsolhatunk, mivel a csirkemellnek fél óra sütés éppen elég, ahhoz hogy jó szaftos maradjon. A tölteléket is percek alatt összeállíthatjuk, melyhez én most medvehagymát használtam, de ízlés szerint spenótra is cserélhetjük. Amennyiben spenóttal készítjük, akkor ízlés szerint
fokhagymát is tegyünk hozzá, hogy jó ízt kapjon a töltelék. A pirosra sült csirkemellet pedig ízlés szerint tálalhatjuk rizi-bizivel, rizzsel, de a krumplipüré is jól illik hozzá.Hozzávalók:2 db csirkemellfilé10-15 db medvehagyma20 dkg ricotta (v. túró)10 dkg reszelt sajt (pl. gouda, trappista..)sóőrölt színes bors1 mk pirospaprika2,5 dkg vaj2-3 ek olívaolajA csirkemellet folyó víz alatt mossuk meg, alaposan csepegtessük le, majd töröljük szárazra. Ezután kb. másfél cm-re egymástól vágjuk be a húst, ügyelve nehogy teljesen átvágjuk, majd mindkét oldalát ízlés szerint szórjuk meg sóval.A vajat hevítsük fel, és adjuk hozzá a csíkokra felvágott medvehagymát, majd pároljuk pár percig.Ezután adjuk hozzá a ricottát (v. túrót), ízlés szerint sózzuk, és szórjuk meg színes borssal, majd keverjük alaposan össze. Ezután vegyük le a tűzről, és hagyjuk kicsit hűlni.A csirkemell bevágásait töltsük meg a medvehagymás-túróval, majd a maradékot kenjük rá a tetejére.Egy tepsit béleljünk ki sütőpapírral, és locsoljuk meg az olajjal. Ezután helyezzük egymásmellé a megtöltött csirkemelleket, majd szórjuk meg a reszelt sajttal, végül pedig a pirospaprikával.Helyezzük be előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten süssük 30-35 perc alatt szép pirosra. (én légkeverésnél 150 fokon, 30 percig sütöttem)Ameddig a hús sül, készítsünk hozzá ízlés szerint köretet. Jól illik hozzá a rizi-bizi, a rizs, vagy éppen a krumplipüré is.Tálaláskor helyezzük tányérra a pirosra sült csirkemellet és a köretet, majd úgy kínáljuk. Medvehagyma helyett spenóttal is készíthetjük a tölteléket.