Tejszínes-kávés csokoládétorta.

  • 2014.12.14.
  • 9

Advent harmadik vasárnapjára egy finom, krémes tortát sütöttem, mely akár a karácsonyi asztalon is megállja a helyét. A tésztája egy egyszerű piskóta, a töltelék pedig egy tejszínes-kávés-csokoládés krém, melybe került még némi instant kávé, és darált mogyoró is. A tortát már tegnap megsütöttem, majd tálalás előtt felvert tejszínhabbal koronáztam meg. Nem is mondhatok róla mást, minthogy egyszerű, és nagyon finom...... A habos-krémes torták kedvelőinek csakis ajánlani tudom.Békés Adventi készülődést kívánok mindenkinek!!Tészta hozzávalói 26 cm-es tortaformához:15 dkg liszt15 dkg porcukor6 db tojás2 tk vaníliaaroma2 ek forró víz1 tk sütőporA porcukrot tegyük bele egy keverőtálba, majd adjuk hozzá az egész tojásokat, és robotgéppel keverjük jó habosra. (legalább háromszorosára nőjön)Ezután állandó keverés mellett, csorgassuk hozzá az aromát, és a forró vizet, majd keverjük még pár percig.A lisztet keverjük össze a sütőporral, majd szitáljuk hozzá a tojásos-cukros habhoz.Ezután fakanállal, óvatosan forgassuk össze a tésztát, majd öntsük bele a kizsírozott, kilisztezett tortaformába.Helyezzük be előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten süssük 30 perc alatt készre.(sütés közben a sütőajtót ne nyitogassuk, mert különben összeesik a piskóta)Amikor a piskóta megsült, először pár percre csak résnyire nyissuk ki a sütő ajtaját, majd egészen, és így hagyjuk nyitott ajtónál még pár percig hűlni. Ezután vegyük ki a formából, helyezzük rácsra, és úgy hűtsük ki a tésztát egészen. Krém hozzávalói:20 dkg csokoládé (60%-os)6 dl Hulala (v. habtejszín)2 tk instant kávé10 dkg darált mogyoró2-3 ek porcukor 0,5 dl mandulalikőrEgy fém tálba tördeljük bele a csokoládét, majd adjuk hozzá az instant kávét, és 4 dl Hulalát. Ezután tegyük a tálat vízgőz fölé, majd állandó kevergetés mellett, olvasszuk fel. Ezután hagyjuk kihűlni, majd tegyük be a hűtőbe legalább 3 órára. (ezalatt az idő alatt besűrűsödik a csokoládé, de ettől még feltudjuk majd verni!!!)A hűtőből vegyük ki a tejszínes csokoládét, majd robotgéppel pár perc alatt verjük fel habosra. Ezután adjuk hozzá a darált mogyorót, és a porcukrot, majd fakanállal, óvatosan forgassuk össze.A teljesen kihűlt piskótát éles késsel vágjuk kétfelé, majd az alsó lapot tegyük bele egy 24 cm-es tortaformába. (sütés után a piskóta kicsit összezsugorodik, így éppen betölti a 24 cm-es formát)Ezután a formában lévő tésztát locsoljuk meg a likőrrel, majd kanalazzuk rá a mogyorós-csokoládékrémet. Egyenletesen simítsuk el a krémet, majd helyezzük rá a másik piskótalapot. Ezután tenyérrel kicsit nyomkodjuk le, majd tegyük be pár órára a hűtőbe, hogy a krém teljesen megdermedjen, és az ízek jól összeérjenek. (én másnapig a hűtőben hagytam)Tálalás előtt verjük fel lágyabb habbá a maradék tejszínt, majd kanalazzuk a torta tetejére. Végül díszítsük csokoládéforgáccsal.Tálalás előtt, éles késsel ízlés szerint szeleteljük fel a tortát, majd úgy kínáljuk.