Tiramisu palacsinta.

  • 2014.08.02.
  • 2

Tiramisu az olaszok közkedvelt desszertje, nálunk is igazán nagy kedvencnek számít. (további tiramisu receptek itt megtalálhatóak) Eredetileg sütés nélkül, egyszerűen az asztalra varázsolhatjuk, de én most egy kis csavarral, a kisütött kakaós palacsintába rejtettem bele. Lehet most sokan felkapják a fejüket, hogy nem kellene ezt a finom desszertet túlkombinálni, de állítom megéri. Az egyszerű kakaós palacsinta a főzött, majd mascarponéval és tejszínhabbal kikevert krém, és a kávéba mártott babapiskóta együtt nagyon, de nagyon finom. Az elkészült palacsintákat akár rögtön tálalhatjuk, de a néhány óra hűtőben való pihentetés igazán jót tesz neki. Ezalatt az idő alatt az ízek még jobban összeérnek, és a palacsinták valami isteni finomak lesznek. Ha nem hiszed, hát próbáld ki, de vigyázz mert egy palacsintánál nem lehet megállni.Hozzávalók 8-10 db palacsintához:20 dkg liszt3 db tojás5 dkg vaj2 tk porcukor1 púpozott ek kakaó (cukrozatlan)csipet só szénsavas ásványvízA tojásokat keverjük össze a porcukorral, egy csipet sóval, és az olvasztott vajjal. Ezután keverjük hozzá a kakaóval összekevert lisztet, majd apránként annyi szénsavas ásványvizet, hogy egy sima állagú, de nem túl sűrű palacsintatésztát kapjunk. Ezután teflon palacsintasütőbe, süssük ki a palacsintákat, majd hagyjuk kihűlni.Krém hozzávalói:25 dkg mascarpone4 db tojássárgája15 dkg porcukor2 cs vaníliás cukor2 dl habtejszín (v. Hulala)Kell még hozzá:kb. 20 db babapiskóta1-2 ek mandulalikőr2 dl langyos, lefőzött feketekávé1 ek cukor A tojások sárgáját keverjük össze a porcukorral, majd gőzfürdő fölött, állandó keverés mellett, keverjük jó habosra, sűrűre. Ezután hűtsük ki egészen.Ezután a mascarponét robotgéppel keverjük simára a vaníliás cukorral, és a teljesen kihűlt cukros-tojásos keverékkel.A habtejszínt (v. Hulalát) verjük fel kemény habbá, majd apránként keverjük hozzá a mascarponés krémhez.A langyos fekete kávét keverjük össze a cukorral. (ízlés szerint több cukrot is keverhetünk hozzá) Vegyünk egy palacsintát, majd kenjük meg a krémmel. Ezután kb. a közepére tegyünk rá két darab, előzőleg a langyos fekete kávéba mártott babapiskótát, majd locsoljuk meg egy pici mandula likőrrel. Ezután hajtsuk rá a szabadon maradt tésztarészeket, majd óvatosan helyezzük rá a tálcára. (minden palacsintával így járjunk el)Az elkészült palacsintákat tálalás előtt szórjuk meg cukrozott kakaóval, majd úgy kínáljuk.