Vörös bársony torta mascarponekrémmel.

  • 2014.02.14.
  • 1

Valentin napra idén is egy habos-krémes tortát sütöttem. (Valentin napi receptek itt megtalálhatóak) A tésztát az ünnephez illően kakaóval, és piros ételfestékkel színeztem meg, majd egy mascarponés krémmel töltöttem, és vontam be. Mivel előttünk áll még az egész hétvége, és biztosan vannak olyanok akik ezután fognak hozzá a sütkérezéshez, azoknak csakis ajánlani tudom ezt a finom tortát. Az elkészült tortát én nem nagyon díszítettem ki, csak apró cukorszívecskékkel szórtam meg, de ez már ízlés dolga. Egy viszont biztos, a szaftos tészta a habos krémmel nagyon finom, és egy próbát mindenképpen megér.
Tészta hozzávalói 2 db 22-cm-es formához:10 dkg liszt12 dkg porcukor5 dkg vaj1 nagy tojás1 csipet só1 tk kakaópor (cukrozatlan)1 dl tejszín1 tk ecet1 tk szódabikarbóna1 tk vaníliaaroma2 tk piros ételfestékKeverjük össze a lisztet, a sót, és a kakaót, majd szitáljuk át.A vajat keverjük simára a porcukorral, és a vaníliaaromával, majd állandó keverés mellett adjuk hozzá a tejszínt. Keverjük pár percig, majd apránként adjuk hozzá a lisztes keveréket.
Az ecetet keverjük össze a szódabikarbónával (elkezd majd habosodni!!!) majd, szintén keverjük hozzá a tésztamasszához. Addig keverjük, hogy egy sima állagú masszát kapjunk.A sütőformákat zsírozzuk, és lisztezzük ki, majd kanalazzuk bele az egyenlően elosztott tésztát. (én szilikonos formában sütöttem, de azt is kikenten és liszteztem vékonyan)Helyezzük be a sütőbe, majd közepes hőmérsékleten kb. 20 perc alatt süssük készre a tésztát. (én 160 fokon, 20 percig sütöttem)A sütőből kivéve, pár percig hagyjuk a formában, majd helyezzük rácsra, és hűtsük ki egészen.Mascarponés krém hozzávalói:25 dkg mascarpone10 dkg tejföl1 tk vaníliaaroma15 dkg porcukor2 cs vaníliás cukor2 dl habtejszín (v. hulala)A mascarponét keverjük simára a porcukorral, a vaníliás cukorral, és a tejföllel.A habtejszínt (v.
hulalát) verjük kemény habbá, majd apránként keverjük hozzá a mascarponés-cukros keverékhez.Az egyik tortalapot helyezzük rá egy tálcára, majd kenjük rá a fele mennyiségű habos-mascarponés krémet. Ezután helyezzük rá a másik tortalapot, majd tenyerünkkel egy kicsit nyomkodjuk le. Végül vonjuk be a tortát a maradék krémmel, majd ízlés szerint díszítsük apró szívecskékkel.Az elkészült tortát tegyük be pár órára a hűtőbe, hogy a krém teljesen megdermedjen, és az ízek kellően összeérjenek.Tálalás előtt vegyük ki a hűtőből a tortát, majd éles késsel, ízlés szerint felszeletelve kínáljuk.