Szilveszteri receptajánló!!! Korhelyleves.

  • 2013.12.30.
  • 1

A szilveszteri mulatozás után, az év első napján mire is vágyhatnánk jobban, mint egy finom korhelylevesre. A savanyú káposztából, sok zöldséggel, virslivel vagy éppen debrecenivel készített savanykás leves igazi felüdülés a gyomornak. Ezt a finom levest már előre elkészíthetjük, majd fogyasztás előtt újramelegítve, már tálalhatjuk is. Fogyasztás előtt pedig ki-ki a maga ízlése szerint még egy kevéske ecettel, vagy citromlével tovább savanyíthatja.Hozzávalók:50 dkg savanyú káposzta4 pár füstölt virsli (v. debreceni)10 dkg füstölt szalonna10 dkg bacon2 db sárgarépa2 db zöldség1 db vöröshagyma4-5 gerezd fokhagymasóőrölt bors2-3 db babérlevélköménymagErős Pista pirospaprika2 dl tejföl1 ek lisztA füstölt szalonnát,
a vöröshagymát, és a fokhagymát vágjuk fel apróra. A zöldségeket pucoljuk meg és ízlés szerint daraboljuk fel. A káposztát szintén vágjuk kicsit apróbbra.Egy edénybe tegyük az apróra felvágott füstölt szalonnát és kezdjük el sütni. Amikor már kezd szép színt kapni adjuk hozzá az apróra vágott vöröshagymát, és pár percig együtt pároljuk tovább. Ezután adjuk hozzá a feldarabolt zöldségeket, felkockázott bacont, az apróra vágott fokhagymát,
és szintén pár percig
pároljuk. Ezután szórjuk meg egy kevés pirospaprikával, és adjuk hozzá a savanyú káposztát, majd öntsük fel annyi vízzel, hogy jól ellepje. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, és fűszerezzük.Amikor már majdnem teljesen készre főtt a leves, adjuk hozzá a felkarikázott füstölt virslit és főzzük puhára.A tejfölt keverjük simára a liszttel, és egy kevés levessel, majd állandó keverés mellett csorgassuk a levesbe. Ezután újra forraljuk fel, majd pár percig még főzzük.
Tálaláskor az elkészült levest ízlés szerint még savanyíthatjuk a ecettel, vagy citromlével.