Narancsos-kókuszos golyó.

  • 2013.12.17.
  • 8

Karácsony előtt átnézve az elkészült sütemények sokaságát, mégis úgy gondolnánk, hogy elkelne még valami egyszerű, de gyorsan elkészíthető finomság, akkor ez a recept éppen kapóra jöhet. A narancsos-kókuszos golyókat néhány hozzávalóból, rövid idő alatt elkészíthetjük, majd tálalásig a hűtőben tároljuk. A narancslével, és narancshéjjal, ízlés szerint cukorral ízesített darált kekszet
a mascarponéval összegyúrtam, majd a selymesen-krémes masszából diónyi golyókat formáltam. Végül kókuszreszelékbe hempergettem meg. Az elkészült golyók pedig minden harapásnál selymesen olvadnak szét a szánkban, annyira finomak. (hasonló receptek itt megtalálhatóak)Hozzávalók 16-18 db golyóhoz:25 dkg mascarpone10-15 dkg darált keksz (háztartási)1 narancs leve és reszelt héja6 dkg porcukor2 cs vaníliás cukor5 dkg kókuszreszelékA mascarponét keverjük simára a porcukorral, a vaníliás cukorral, a narancs levével és reszelt héjával. (én klementin héjat és levet adtam hozzá, mert annak édesebb, és intenzívebb az íze)Ezután keverjük hozzá a darált kekszet, majd tegyük be a hűtőbe legalább egy órára, hogy kellően lehűljön és egy formázható masszát kapjunk.A hűtőből kivett masszából formázzunk diónyi golyókat, majd hempergessük meg a kókuszreszelékbe. Ezután tegyük vissza a hűtőbe.Közvetlenül tálalás előtt vegyük ki a narancsos-kókuszgolyókat a hűtőből, majd rögtön kínáljuk.