Madártej az örök kedvenc.

  • 2013.11.05.
  • 5

Kint esik az eső és igencsak hideg van. Ilyenkor nem is vágyom másra, mint egy habos-krémes, kényeztető finomságra. Na, de mi is legyen az a finomság, hát nekem erről a madártej ugrott be. Gondolatban már láttam is magam előtt a hófehér habocskákat úszkálni a vaníliaszósz tetején. Aztán irány a konyha, és rövid idő után már nem csak láttam, de kanalaztam is az örök kedvencet, a finom madártejet. Tálalás előtt még került a tetejére némi csokoládéforgács, mely bizton állítom hogy nem rontatta el, sőt.......(csokoládés, karamellás.....madártej receptek itt megtalálhatóak)Hozzávalók:1 l tej
6 db tojás2 cs vaníliás cukor1 tk vaníliaaromamazsolaméz (v. cukor)A tojások fehérjéből egy csipet sóval verjünk kemény habot.A tejet keverjük össze a vaníliás cukorral, majd melegítsük fel forráspontig. Ezután egy kanállal szaggassunk kisebb halmokat a forró tejbe, majd mérsékeljük a hőfokot, és 1-2 perc alatt főzzük keményre a habot. (főzés közben egyszer fordítsuk át a halmocskákat) Ezután a megfőtt habot szedjük ki egy szűrőkanállal és alaposan csepegtessük le.A tojások sárgáját az ízlés szerinti mennyiségű mézzel , a vaníliaaromával, és egy kevés tejjel, keverjük simára. A forró tejbe tegyünk ízlés szerint mazsolát, (a mazsola el is hagyható) majd állandó keverés mellet csorgassuk bele a tojásos-mézes keverékét. Ezután kevergetve főzzük pár percig, hogy kissé besűrűsödjön a vaníliaszósz.Egy tálba tegyük bele az alaposan lecsepegtetett habot, majd óvatosan öntsük rá a készre főzött vaníliaszószt.Tálaláskor szedjük a madártejet fagylaltos kelyhekbe, majd szórjuk meg csokoládéforgáccsal és úgy kínáljuk.