Hétvégi receptajánló!!! Jerk csirke rizi-bizivel és chilis almazselével.

  • 2013.09.21.
  • 1


A hétvégi receptajánlóban most egy gyorsan, és egyszerűen elkészíthető csirkehúsos receptet hoztam. Mindössze csak annyi a teendőnk, hogy a pác hozzávalóit összeturmixoljuk, majd a csirkecombokat, és a szárnyakat alaposan beleforgatjuk. Ezután legalább pár órára, de akár egy éjszakára, tegyük be a hűtőbe sütés előtt, hogy az ízek kellően átjárják a húst. Sütés előtt aztán tegyük a bepácolt húsokat egy tepsibe, öntsük alá ízlés szerint bort, vagy vizet, és fedjük le, majd irány a sütő. A puhára párolt húst ezután süssük szép pirosra, majd ízlés szerinti körettel kínáljuk. Én rizi-bizivel és chilis almazselével (recept itt megtalálható) tálaltam.Hozzávalók a páchoz:
1 cs újhagyma3 gerezd fokhagyma2 db chili (v. chili krém) gyömbér (2-3 cm-es darab)1 lime leve2 ek szójaszósz1 ek worchester szósz 4-5 ek olívaolaj2 ek barna cukor1/2 ek őrölt szegfűbors1 ek friss kakukkfű (v. 1 tk szárított)
1 tk só 1,5 dl fehér bor1-2 db limeÍzlés szerint csirkecomb vagy csirkeszárny. (lehet vegyesen is)A pác elkészítéséhez az újhagymát karikázzuk fel, majd a többi hozzávalóval együtt turmixoljuk össze.A csirkecombokat, és a szárnyakat sózzuk be, majd hagyjuk legalább egy fél óráig állni, hogy só kicsit átjárja.Ezután alaposan forgassuk bele a húst a pácba, majd a tálat lefedve, tegyük be éjszakára a hűtőbe, hogy az ízek jól átjárják.A bepácolt húsokat tegyük a tepsibe egymás mellé, helyezzük közé a negyedekbe vágott lime-ot, majd öntsük rá a tálban maradt pácot. Ezután öntsük alá a bort (v.vizet), majd fedjük le a tepsi tetejét.Helyezzük be előmelegített sütőbe, és közepes hőmérsékleten kb. egy óra alatt pároljuk puhára a húst. Ezután vegyük le a fóliát, majd tegyük vissza a sütőbe, és süssük pirosra, ropogósra.Tálaláskor ízlés szerinti körettel kínáljuk. Én rizi-bizivel, és chilis-almazselével (recept itt megtalálható) tálaltam. A ízek nagyon jól illettek egymáshoz.