Hétvégi receptajánló!!! Tejszínes-mustáros sertésszelet bulgurral.

  • 2013.08.10.
  • 3

Végre kicsit fellélegezhetünk, mert igaz nagy viharral, de megérkezett az annyira áhított lehűlés. Így aztán a hétvégén nyugodtan készülhet az ebéd kint a kertben bográcsban, grillen, vagy éppen bent a sütőben. Én a sütőt választottam, és tejszínes-mustáros hússzeleteket sütöttem. Tálaláskor barna bulgurral kínáltam, mely nagyon jól illett ehhez a finom, szaftos húshoz. Természetesen ízlés szerint rizst, krumplipürét stb....... is készíthetünk köretnek.Hozzávalók:6 szelet karaj1 ek olívaolaj5 dkg vaj2 dl tejszín 2 dl fehérbor2 dl víz1 ek dijoni mustár1 ek sűrített paradicsom kukoricalisztsóőrölt borsszerecsendiómajorannakakukkfűA hússzeleteket klopfoljuk ki, majd ízlés szerint sózzuk, borsozzuk és hagyjuk egy kicsit állni.Egy serpenyőbe melegítsük fel az olívaolajat és a vajat, majd helyezzük bele az előzőleg kukoricalisztbe beleforgatott hússzeleteket.Ezután süssük a hússzeletek mindkét oldalát szép pirosra, majd szedjük ki a zsiradékból, és helyezzük egymásmellé egy tepsibe.A visszamaradt zsiradékot öntsük fel a borral és a vízzel, majd tegyük bele a mustárt, a sűrített paradicsomot, és keverjük alaposan össze. Ezután ízlés szerint fűszerezzük, majd kevergetve forraljuk ki. Végül öntsük hozzá a tejszínt, és keverjük simára, majd vegyük le a tűzről, és öntsük rá a hússzeletekre.A tepsit fedjük le fóliával, majd helyezzük be előmelegített sütőbe. Kb. 45 perc alatt pároljuk puhára a húst. (ezalatt az idő alatt a hús vaj puha lesz a szaft pedig szépen besűrűsödik)Tálaláskor ízlés szerinti köretet kínáljunk a szaftos hússzelethez. Én barna bulgurral tálaltam, ami nagyon jól illet a húshoz.