Sárgabarackos pohárkrém.

  • 2013.07.28.
  • 6


Ma van az idei nyár talán legmelegebb napja, így aztán sütésre még gondolni sem mertem. Viszont vasárnap lévén, és sütemény hiányában, gondoltam készítek egy finom pohárkrémet. Választásom az utolsó néhány szem, igazán érett és édes sárgabarackra esett. A barackot vaníliás cukorral és fahéjjal ízesítve leturmixoltam, majd a felét tejszínhabbal összekeverve, összemorzsolt zabfalatokkal felváltva
poharakba rétegeztem, majd betettem a hűtőbe, hogy kellően lehűljön. A hűtőben eltöltött idő alatt az ízek jól összeértek, a sárgabarackos-habos turmix kellően lehűlt, mi pedig élvezettel kanalaztuk ebben a nagy melegben.
Hozzávalók 4-6 pohárhoz:50 dkg sárgabarack1 cs Győri Édes Zabfalatok2 dl Hulala (v. habtejszín)porcukor2 cs vaníliás cukorőrölt fahéj A jó érett sárgabarackot magozzuk ki, majd az ízlés szerinti mennyiségű porcukorral, őrölt fahéjjal, és a vaníliás cukorral turmixoljuk össze.A poharak aljába morzsoljuk bele a zabfalatokat, majd kanalazzuk rá a barackturmix felét. A Hulalát (v. habtejszínt) verjük kemény habbá, majd apránként, óvatosan keverjük össze a maradék pépesített sárgabarackkal.Ezután a barackos habot kanalazzuk a poharakba, majd szórjuk meg a tetejét őrölt fahéjjal.Tegyük be a hűtőbe, hogy kellően lehűljön, és az ízek összeérjenek.Közvetlenül tálalás előtt vegyük ki a hűtőből, és rögtön kínáljuk.