Grillezett pácolt csirkemell.

  • 2013.07.30.
  • 7

A nyári nagy melegben szívesen sütkérezünk kint a szabadban tárcsán. Az este bepácolt húsokat éjszakára hűtőbe teszem, így jól átjárják az ízek, és másnap csak a sütéssel kell foglalatoskodni. Csirkemellet eddig is sokszor sütöttünk tárcsán, most viszont remek alkalom volt, hogy felavassuk az asztali grillsütőt. Még tavasszal a Mindmegette.hu-n neveztem be a "Tavaszváró receptverseny"-re, és nekem kedvezett a szerencse. Nyereményem pedig ez az asztali grillsütő volt. Azóta már többször sütöttünk halat, de hússal most próbáltuk ki először. Nagyon elégedett vagyok, mert a csirkemell pár perc alatt elkészült, és finom puha szaftos maradt. A fűszeres pác pedig kitűnő akár csirke, sertés, vagy éppen grillkolbászok pácolásához. Az elkészült hús mellé a nagy melegben nem is kívántunk
más köretet, csakis egy finom salátát.
Hozzávalók:2-3 db csirkemellfilé1-1,5 dl olívaolaj2 tk dijoni mustár4-5 gerezd fokhagyma2 tk szójaszósz2 tk worchester szósz sóőrölt fehér borsrozmaringkakukkfűmajorannaszerecsendió A mellfiléket ízlés szerint szeleteljük fel, majd sózzuk és hagyjuk állni kb. egy fél órát.Közben a pác hozzávalóit keverjük össze egy tálba, és nyomjuk bele a fokhagymát. (ízlés szerint tehetünk bele több fokhagymát is) Ezután alaposan forgassuk bele a felszeletelt húst, majd hagyjuk pár órán át pácolódni sütés előtt. (én este pácoltam be, és éjszakára betettem a hűtőbe)Sütés előtt csepegtessük le a húsról a páclevet, majd pár perc alatt süssük mindkét oldalát szép pirosra. (süthetjük grillen, vagy éppen tárcsán is a hússzeleteket) Tálaláskor ízlés szerint kínáljunk mellé salátát, vagy friss péksüteményt.