Spárgás-sajtos leveles kocka.

  • 2013.06.18.
  • 5


Igaz ma is rekkenő meleg van, de
engem bizony ez sem tántorított el attól, hogy bekapcsoljam a sütőt. Szerencsére még sikerült a zöldségesnél beszereznem néhány csomag zöld spárgát, így aztán dacolva a meleggel, spárganapot tartottam. Az egyik csomagból spárgás-sajtos leveles kockákat sütöttem, némi baconnel és szezámmaggal megbolondítva. Mire nagyon bemelegedett volna a konyha, már meg is sültek ezek a finom, ropogós töltött tésztácskák. A másik csomagból krémleves készült, a receptet pedig holnap hozom.Hozzávalók:
1 cs leveles tészta1 cs spárga(zöld)1-2 cs camembert6 szelet baconsóőrölt színes borsszezámmagA spárgának tördeljük le a fás részét, majd enyhén sós vízbe főzzük pár perc alatt roppanósra. Ezután szűrjük le, és hideg vízzel öblítsük le. Az előnyújtott leveles tésztát vágjuk fel hat részre, majd a szélétől kb. 1-2 cm-re a kés hegyével óvatosan vágjuk be. Figyeljünk arra, nehogy teljesen átvágjuk a tésztát.Ezután minden tésztakockára helyezzünk néhány, vékonyan felszeletelt sajtot, majd helyezzük rá az alaposan lecsöpögtetett spárgát. Ezután ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, majd mindegyikre tegyünk egy-egy szelet bacont. Végül ízlés szerint szórjuk meg szezámaggal.Egy tepsit béleljünk ki sütőpapírral, majd egymástól kicsit távolabb, helyezzük rá a tésztákat. Helyezzük be előmelegített sütőbe, majd magasabb hőmérsékleten süssük szép pirosra. (én légkeverésnél 180 fokon sütötte)A sütőből kivéve hagyjuk langyosra hűlni, majd tálaljuk.