Pudingos epertorta.

  • 2013.06.04.
  • 0


Nemrégiben a "Mindmegette" epres receptjei között találtam egy, már látványra is nagyon csábító epres-vaníliás pudingtorta receptet. A hétvégén aztán kisebb változtatással elkészült az én pudingos epertortám is. Sajnos éppen nem volt itthon főzés nélküli pudingpor, így gondoltam megpróbálkozom a főzős változattal elkészíteni. Azt nem tudom, hogy az eredeti recept szerint készített torta ízre milyen volt, de az általam készített valami isteni finomra sikerült. A két vékony piskótalap közé töltött habos-krémes töltelék az eperrel nagyon jól illettek egymáshoz. A torta szépen megtartotta magát, csak a szeletelés nem sikerült a sok krémnek köszönhetően szép szeleteket vágni belőle. Lehet egy kis zselatint elbírt volna a krém, és akkor a szeletek is szebbek lettek volna, na de az íze volt a lényeg, és az kárpótolt bennünket a látványért.
Hozzávalók:2 db 20 cm-es piskótalap2db tejszínízű pudingpor6 dl tej2 cs vaníliás cukor5-6 ek cukor
2 dl Hulala30 dkg eper1 cs piros tortazseléÉn egy gáztepsi nagyságú piskótát sütöttem, (recept itt megtalálható!!!) majd abból vágtam ki 2 db 20 cm-es kört.A pudingport keverjük simára egy kevés tejjel, a vaníliás cukorral, és ízlés szerint cukorral. A maradék tejet tegyük fel forrni, majd adjuk hozzá a pudingos-cukros tejet, és kevergetve főzzük sűrűre. Ezután teljesen hűtsük ki. A Hulalát verjük kemény habbá, majd óvatosan keverjük össze a teljesen kihűlt pudinggal.Egy 20 cm-es tortaformát béleljünk ki sütőpapírral, majd tegyük bele az egyik piskótalapot. Ezután kanalazzuk rá a krém felét, majd nyomkodjunk bele félbevágott eperszemeket. Ezután kanalazzuk rá a maradék krémet, és helyezzük rá a másik piskótalapot.Tegyük be legalább egy órára a fagyasztóba, hogy a krém kellően megdermedjen, és majd könnyen tudjuk szeletelni.Amikor a torta kellően lehűlt, vegyük ki a fagyasztóból, és rakjuk ki a tetejét félbevágott eperszemekkel.Ezután a tortazselét készítsük el a tasakon lévő leírás szerint, majd kanalazzuk az eper tetejére. Mivel a torta hideg, így a zselé rögtön megdermed.Az elkészült tortát éles késsel szeleteljük fel, és rögtön tálaljuk.