Hétvégi receptajánló!!! Tárkonyos-gombás csirkemell.

  • 2013.06.08.
  • 2

Csodaszép napsütéses idővel köszöntött be ez a hétvége, és az esős hideg napok után gondolom senki sem szeretne órákat tölteni ebédfőzéssel a konyhában. Természetesen én sem, így aztán egy nagyon egyszerű, és kb. fél óra alatt elkészíthető receptötletet hoztam a hétvégi ebéd elkészítéséhez. Nem is kell hozzá más mint csirkemell, gomba, újhagyma, fokhagyma, tejszín, és ízlés szerint fűszerek. Én nagyon szeretem a tárkonyt, így azzal fűszereztem meg bőségesen. Tálaláskor pedig rizst kínáltam hozzá.
Hozzávalók:50 dkg csirkemell1 cs újhagyma50 dkg gomba2 gerezd fokhagyma2 dl tejszínsóőrölt fehér borstárkony1 tk kukoricalisztpetrezselyemzöld 2-3 ek olívaolajA csirkemellet ízlés szerint vágjuk fel kisebb kockákra. A gombát és az újhagymát vékonyan szeleteljük fel. A fokhagymát vágjuk fel apróra.Egy serpenyőbe hevítsük fel az olajat, majd adjuk hozzá a felkockázott csirkemellet, és 6-8 perc alatt pirítsuk fehéredésig. Ezután szedjük ki a zsiradékból és tegyük félre.A visszamaradt zsiradékba tegyük bele a felszeletelt újhagymát és kezdjük el párolni. Amikor már kezd összeesni, adjuk hozzá először a fokhagymát, majd a felszeletelt gombát. Ezután ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, és szórjuk meg tárkonnyal. (én bőven szórtam rá tárkonyt)Addig pároljuk a gombát, még szinte a zsírjára sül. Ekkor adjuk hozzá az elősütött csirkemellet, majd szórjuk meg az apróra vágott petrezselyemzölddel.A tejszínt keverjük simára a kukoricaliszttel, majd öntsük rá a gombás-húsra. Keverjük össze, majd addig főzzük, még kissé besűrűsödik.Tálaláskor ízlés szerinti körettel kínáljuk. (én rizzsel tálaltam)