Hétvégi receptajánló!!! Szecsuáni sült csirkemell.
- 2013.06.15.
- 5
A hétvégi receptajánlóban megint egy gyorsan elkészíthető
ételreceptet szeretnék megosztani. Nem is kell hozzá semmi más mint csirkemell, gomba, újhagyma,
zsenge zöldborsó (melynek éppen szezonja van)
és némi fűszer. Wok-ban, vagy éppen egy serpenyőben, röpke fél óra alatt elkészül ez a finom ebéd. Tálaláskor ízlés szerinti körettel kínálhatjuk, de szerintem a rizs illik hozzá a legjobban.Hozzávalók:50 dkg csirkemell50 dkg gomba1 cs újhagyma25 dkg zöldborsó2 gerezd fokhagyma 3 ek szójaszósz3 ek citromlé3 ek olívaolaj2 db chili paprika (v. paprikakrém)1 tk barna cukor1 tk kukoricalisztsóA csirkemellet vágjuk fel kisebb kockákra. A gombát ízlés szerint szeleteljük fel. Az újhagymát vágjuk fel vékonyra, és a fokhagymát vágjuk apróra.Egy wok-ba (v. serpenyőbe) öntsük bele az olajat, majd hevítsük fel. Ezután tegyük bele a feldarabolt csirkemellet, majd 6-8 perc alatt fehéredésig pirítsuk. Ekkor szűrőkanállal szedjük ki, és tegyük félre.A visszamaradt zsiradékba tegyük bele a vékonyra felszeletelt újhagymát, majd pároljuk pár percig, és akkor adjuk hozzá az apróra felvágott fokhagymát is. Ezután adjuk hozzá a gombát, ízlés szerint sózzuk, és pároljuk pár percig, majd adjuk hozzá a zöldborsót, és szórjuk meg a barna cukorral. Pár perc alatt pároljuk puhára, majd tegyük bele az elősütött csirkemellet és keverjük össze.Egy tálkába keverjük össze a citromlevet a szójaszósszal, majd öntsük rá a zöldséges-csirkemellre. Óvatosan keverjük össze, majd 2-3 percig pároljuk tovább.A kukoricalisztet keverjük simára egy pici vízzel, majd öntsük rá a zöldségekre, óvatosan keverjük össze, majd pár perc alatt, sűrítsük be a szaftot.Közben készítsük el rizst.Tálaláskor a zöldséges-sült csirkemellet a rizzsel kínáljuk.