Hétvégi receptajánló!!! Fokhagymás sertéssült zöldségekkel.

  • 2013.05.04.
  • 5


Erre a hétvégére egy finom, szaftos húst, és a vele együtt puhára párolt, és sütött zöldségeket tudnám ajánlani.
Mivel a hús, és a köret egyszerre készül, így csak az előkészületekre kell szentelnünk némi időt. A zöldségek, és a hús előkészítése után a többi már a sütő dolga, mi pedig kint a szabadban élvezhetjük a csodaszép, napsütést. A napozással, vagy éppen egy kis kerti munkával eltöltött idő után, bizony jólesik majd elfogyasztani az időközben elkészült ebédet. Ízlés szerint még salátát is kínálhatunk e-mellé a remek fogás mellé.
Hozzávalók:60 dkg sertéscomb15 dkg bacon 1 ek kukoricaliszt5-6 gerezd fokhagyma2-3 db lila hagyma2 db sárgarépa2 db paszternák60 dkg krumplisóőrölt fehér borszsálya
rozmaring3 dl marhahúsleves3 ek olívaolaj A húst vágjuk fel nagyobb kockákra. A zöldségeket karikázzuk fel vastagabbra, a krumplit vágjuk nagyobb kockákra, a hagymát pedig negyedeljük fel. A bacont vágjuk kisebb kockákra.A feldarabolt zöldségeket enyhén sózzuk meg és keverjük össze.A feldarabolt húst ízlés szerint sózzuk, és szórjuk meg őrölt borssal, majd hagyjuk egy kicsit állni.Ezután szórjuk meg a kukoricaliszttel, majd forgassuk alaposan össze.Egy wokba (v. serpenyőbe) hevítsük fel az olajat, majd tegyük bele a húst, és néha megkeverve, süssük pirosra. Amikor már kezd színt kapni, keverjük hozzá a felkockázott bacont, és úgy süssük pirosra.
Az elősütött
húst a zsiradékkal együtt tegyük bele egy tepsibe, és szórjuk meg az apróra vágott fokhagymával.
Az előzőleg feldarabolt zöldségeket helyezzük el a hús köré, majd ízlés szerint szórjuk meg a zsályával, és az egész rozmaringgal. Végül öntsük fel a marhahúslevessel, és fedjük le a tepsi fóliával.
Helyezzük be előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten pároljuk kb. 45 percig. Ezután vegyük le a fóliát, és süssük szép pirosra.Tálaláskor ízlés szerint kínálhatunk mellé még salátát is.