Csokoládés-epres brownie.

  • 2013.05.12.
  • 2


Visszatért a hűvös idő, és most kicsit nehezebb alkalmazkodni hozzá, mert a napokban megszoktuk a nyári meleget. Mivel a hangulatom is éppen olyan mint az időjárás, így gondoltam sütök egy nagyon csokoládés kalóriabombát, hátha attól majd jobb kedvem lesz. Mi más is juthatott volna az eszembe, mint az egyik nagy kedvencem a tömény csokoládés brownie. Mivel volt itthon eper, így aztán azzal bolondítottam meg egy kicsit. A végeredmény pedig egy nagyon tömény, nagyon csokis, azt már ki sem merem számolni, hogy mennyi kalóriát tartalmazó epres finomság lett. Hozzávalók 20 x 30 cm-es tepsihez:25 dkg csokoládé (70 %-os)20 dkg Vénusz sütőmargarin (v. vaj)
25 dkg barna cukor3 db tojás (nagy)4 dkg kakaó12 dkg lisztreszelt narancshéj (el is hagyható) 30 dkg eperAz epret folyó víz alatt alaposan mossuk meg, majd csepegtessük le. Ezután ízlés szerint daraboljuk fel. A csokoládét tördeljük bele egy edénybe, majd adjuk hozzá a margarint, és a barna cukrot. Ezután kevergetve olvasszuk fel, majd vegyük le a tűzről és hagyjuk egy kicsit hűlni.Amikor már csak éppen langyos, keverjük hozzá egyesével az egész tojásokat. (mindegyik tojással keverjük alaposan össze a masszát)Ezután szitáljuk hozzá a lisztet, és a kakaóport, majd fakanállal keverjük össze.Az összekevert masszához adjuk hozzá a feldarabolt epernek a felét, majd óvatosan keverjük össze.A tepsit béleljük ki sütőpapírral, majd öntsük bele az epres masszát, és egyenletesen simítsuk el. Ezután a maradék eperdarabokat szórjuk rá a massza tetejére, és egy kicsit ütögessük a tepsit az asztalhoz.Helyezzük be előmelegített sütőbe, és közepes hőmérsékleten süssük 25 percig. Amikor lejárt a sütési idő, vegyük ki a sütőből nehogy nagyon kiszáradjon a tészta. A tepsiben hagyjuk kihűlni, majd ízlés szerint szeleteljük fel.Tálalás előtt ízlés szerint szórjuk meg a sütemény tetejét porcukorral és úgy kínáljuk.