Puncs torta

  • 2019.03.24.
  • 5

Piskóta torta lap6 tojás6 kanál cukor,8 kanál liszt,2 kanál vízpici szódabikarbónaSárgabarack lekvárPuncs krémfél doboz mascarpone3 ek cukor,pici piros szörp,1 tk rumpiros étel festékMáz2 tábla fehér csoki1 tojás50 g margarinpici piros szörp,piros étel festékA szokásos módon piskótát sütünk egy kapcsos tortaformában. Azért hogy szép maradjon a tortánk amikor a formából kivesszük, tegyünk bele méretre vágott sütőpapírt. (Vágjunk egy kerek lapot és kőrbe a palástot) Öntsük bele a tésztát és kb.150 fokon süssük tű próbáig. Még így is egy kicsit összeseik de mégis klassz magas torta alapunk lesz.A megsült piskótát kettévágjuk és kiszedjük a belsejét amit piros színű szörpbe és rumba áztatunk.A tortalap mindkét felét sárgabarack lekvárral megkenjük.A puncs krém felét rákenjük, és rászórjuk a beáztatott piskóta darabokat. Újra krém következik, majd óvatosan ráemeljük a torta lap másik felét.A tetejére rácsorgatjuk a piros csoki krémet. jól lehűtjük.Puncs krémA mascarponét a cukorral a rummal szörppel habosra keverjük.Fehér csoki krém pirosA tojást a fehér csokival összefőzzük és amint kicsit kihűlt akkor keverjük bele a vajat és habverővel krémesítjük, belekeverjük a szörpöt és az étel festéket.
Betesszük a hűtőbe egy kis időre. Amikor kenhető állagú lett, akkor rakjuk csak a tortára.Mályva cukorral díszíthetjük