Tiramisú krémes csokis torta

  • 2019.02.08.
  • 9

Piskóta torta lapkétféle8 tojás8 kanál cukor,8 kanál liszt,pici szódabikarbónaaz egyik felébe: kakaóporTiramisu krém4 tojás4 ek cukor1 doboz mascarpone (500g)vaníliás cukorbabapiskóta1 ek kávéÉtcsoki krém:10 g reszelt keserű csoki50 g holland kakaópor50 g cukor100 g margarinkevés kávéFehér csoki krém:100 g fehér csoki1 tojás50 g margarinA szokásos módon piskótát sütünk egy kapcsos tortaformában. A tésztát ketté vesszük és az egyik felébe keserű kakaóport keverünk,, A kétféle tésztát felváltva csorgassuk a tortaforma közepére, így szép márványos tortát kapunk. Azért hogy szép maradjon a tortánk amikor a formából kivesszük, tegyünk bele méretre vágott sütőpapírt. (Vágjunk egy kerek lapot és kőrbe a palástot ás így öntsük bele a tésztát és kb.150 fokon süssük tű próbáig. Még így is egy kicsit összeseik de mégis klassz magas torta alapunk lesz. Ketté vágjuk.A torta egyik felét meglocsoljuk egy kevés kávéval, majd megkenjük krémmel. Kirakjuk babapiskótával, majd újra krém következik. a torta másik felét is vékonyan bekenjük krémmel és óvatosan a rátesszük a babpiskótákra.A fehér és étcsoki krémet felváltva öntve óvatosan a torta tetejére csorgatjuk amíg a széléig nem ér, nem engedjük lefolyni. Egy fogpiszkálóval húzzuk össze a csíkokat mint egy virágot.Tiramisú krémA tojások sárgáját a cukorral kikeverjük, majd beletesszük a mascarponét. Közben a tojásfehérjét kemény habbá verjük. Óvatosan a krémhez keverjük.Fehér csokis krémA krémhez valókat a fehér csokival összefőztem és amint kicsit kihűlt akkor kevertem bele a vajat és habverővel krémesítettem, majd betettem a hűtőbe egy kis időre. Amikor kenhető állagú lett, akkor raktam csak a tortára.Étcsoki krém
A krémhez valókat forrásig melegítjük, és még melegen habverővel belekeverjük a margarint. Betettem a hűtőbe egy kis időre. Amikor kenhető állagú lett, akkor raktam csak a tortára.