Málna-csoki torta

  • 2018.02.04.
  • 4

Torta:150 g földimogyoró6 tojás6 ek cukorpici szódabikarbónaEgy kapcsos tortaformát sütőpapírral kibélelünk. A tojások sárgáját a cukorral kikeverjük majd beletesszük a darált földimogyorót, pici s szódabikarbónát. A felvert tojásfehérje habot beleforgatjuk.A tortaformába simítjuk kicsit megrázogatjuk hogy mindenhová jusson a tészta. Előmelegített sütőben 170 fokon tűpróbáig sütjük.Ha kihűlt kettévágjuk és megkenjük a krémmel.Krém300 g málnafél doboz mascarpone( most lightot használtam)2 dl tejszín4 ek cukorA málnát felolvasztjuk és pürésítjük, majd szitán átpasszírozzuk, a felét a krémbe keverjük, a másik felét eltesszük a zseléhez.A mascarponét a cukorral habosra keverjük és a málnát beletesszük. Hozzákeverjük a felvert tejszínhabot.Málna zseléa maradék málnavelő, 2 ek cukor,
1 cs torta zseléFolyton kevergetve megmelegítjük. A torta lap másik felére, nem a krémes oldalára kenjük.Csoki réteg150 g étcsoki2 dl tekjszínAz étcsokoládét a tejszínben felolvasztjuk. A torta tetejére simítjuk.A tortát visszatesszük a kapcsos formába és úgy töltjük meg a töltelékkel. Díszítés előtt jól lehűtjük.