Mákos-almás sajttorta

  • 2018.02.04.
  • 0

Alap:2 csomag oreo keksz darálva1-2 ek vajAlmás réteg2 alma1-2 ek cukorfahéjMákos réteg100 g mák3 ek cukor1 dl tejszínA krémsajtos töltelékhez:250 g túró250 g sűrű joghurt5 ek cukor3 evőkanál zabliszt5 tojás200 ml tejszín1 teáskanál vanília kivonat1 citrom reszelt héja Minden hozzávalónk szobahőmérsékletű legyen. A kekszet aprítóban finomra őrlöm, majd elkeverem a vajjal. Kézzel, egyenletesen eloszlatom a tortaformaalján. A tortaformát a hűtőbe teszem.A sütőt előmelegítem 180 fokra. Egy nagy tepsiben vizet teszek a sütő aljába.A túrót és a joghurtot egy nagy tálba kanalazom, és kézi mixerrel alacsony fokozaton addig keverem, míg lágy massza lesz belőle. Ezután hozzáadom a cukrot és a lisztet, pár percig folyamatosan keverem, végig alacsony fokozaton. A tojásokat egyesével adom a masszához, és csak addig keverem, amíg teljesen el nem vegyülnek. Belereszelem a citromhéjat, és beleöntöm a tejszínt. További 1-2 percig keverem. Elkészítem a mákos és almás réteget.Mákos réteg:a mákot a cukorral és a tejszínnel összekeverem.Almás réteg:Az
almát nagy lukú reszelőn lereszelem, megcukrozom és megszóróm fahéjjal.Az oreo keksz alapra simítom a mákos krémet és rárakom a fahéjas almát.Erre öntöm
sajttorta masszát és a sütőbe teszem. 15 perc után a hőmérsékletet 120 fokra csökkentem, és így még kb. 1 órán keresztül sütöm. Ha meg akarjuk tudni, hogy elkészült-e a sajttortánk, nem szurkálni kell, hanem rázni. Akkor jó, ha a szélén már megszilárdult, de a közepén még enyhén remeg. Mikor elérte ezt az állapotot, kiveszem a sütőből, és hagyom kihűlni. A peremén egy késsel óvatosan fellazítom, majd leveszem a kapcsos formát róla