Édes savanyú mártás házilag

  • 2017.09.17.
  • 1

3 kg paradicsom1 kg
kápia paprika0.5 kg hagyma1/2 kg sárgarépa,2 alma2 doboz ananász konzerv3 gerezd fokhagyma1 babérlevél,fahéj,gyömbér,
szegfűbors,szegfűszegédesköménybors6 dkg só
3 ek méz1 ek almaecetszójaszószbalzsamecetédesköményA paradicsomot negyedeltem és kb 1 órát főztem. Hozzátettem a hagymát, fokhagymát, az almát, a répát nagy lyukú reszelőn lereszelve, a paprikát. Teatojásba tettem a fűszereket.
A répából és kápia paprikából hagytam a végére is
hogy az ne főljön szét teljesen és a szószban legyenek roppanós darabok.Fűszereztem mézzel, almaecettel, kevés szójaszósszal, balzsam ecettel.Ma megkóstoltuk, finom de teljesen más mint az üveges szósz. Párom szerint kevesebb paprikát kellet volna bele tenni.