Rebarbarás pite

  • 2017.04.26.
  • 1

Egy kedves baráti házaspártól kaptam rebarbarát. Gondoltam kipróbálom, milyen sütemény lesz belőle.
Nagyon finom lett, legkisebb fiam megállapította ez olyan mintha almás lenne csak jobb. Persze ez is "chokito sütemény" lett, ronda de finom.50 g vaj100 g barna cukor100 g cukor3 nyél rebarbara megpucolva, 2 cm-es darabokra vágva200 g liszt100 g cukor1 tk. sütőpor1/2 tk. só1/4 tk. szódabikarbóna2 tojás200 ml joghurt2 ek olajfahéjkardamom1 nagy tk. gyömbérElőmelegítjük a sütőt 180 fokra.A vajat edénybe tesszük. rászórjuk a barna cukrot és alacsony lángon kb. 2 percig főzzük. A cukornak enyhén karamellizálódnia kell. Hozzáadjuk a rebarbarát,pár percig pároljuk.Elkészítjük a tésztát. A cukrot a tojásokkal kikeverjük és hozzáadjuk a lisztet, és a többi hozzávalót, fűszerezzük.A rebarbarát egy pite formába tesszük a karamellel.A tésztát a rebarbarára kanalazzuk, mindenhol el kell fednie.Az előmelegített sütőben 30 percig sütjük. Az elkészült süteményt a formában hagyjuk pár percig hűlni.

Címkék

Pite Rebarbara Sütik