Puncsos tejfölös süti

  • 2017.03.23.
  • 9

Hozzávalók:Tészta:
5 tojás, 5 ek cukor, 5 ek víz, 10 ek liszt, pici sütőpor, 3 ek olaj 3-4 ek kakaóPuding:
1 cs puncs ízű pudingpor, 3 ek cukor, 0.5 l tejTető:2 ek cukor, 100 g tejfölEgy kis hideg tejben elkeverjük a puncs pudingot, és a maradék tejet a cukorral a tűzhelyre helyezzük. A forró tejbe beleöntjük a puding port és pudingot főzünk belőle.A tojássárgáját cukorral kikeverjük, vizet és olajat adunk hozzá.
A tojásfehérjéből kemény habot készítünk.A tojássárgájából kapott krémet óvatosan elkeverjük lisztel, sütőporral és a tojásfehérjéből készített habbal.
A tészta 1/2-át elkülönítjük, és kakaót keverünk hozzá.Felváltva kanalanként rakosgatjuk bele a
világos tészta masszát, és a kakaós masszát.A tésztára kanállal "rádobáljuk" a megfőzött pudingot.180°C-nál kb. 30 percig sütjük. Hurkapálcikával átszúrva megnézzük, hogy a sütemény megsült-e (ha a végére ráragad a nyers tészta, akkor még nincs kész).A süteményre szétkenjük a tejfölös krémet.