Mákos krémes

  • 2017.03.02.
  • 2

Tészta: 3 tojás 3 ek tej, 3 ek zabliszt 3 ek liszt, 6 ek cukor, pici sütőpor, citromhéj,1 ek olajKrém: fél liter tej 3 ek kukoricakeményítő, 10 dkg mák, 5 dkg cukor, citromhéjafél üveg meggylekvárA tészta hozzávalóit robotgéppel kikeverjük szilikonos tepsibe öntjük és előmelegített sütőben 180 fokon szép pirosra sütjük. Közben elkészítjük a krémet. a tejet a cukorral, vaníliával felmelegítjük. Hozzáadjuk a keményítőt és a mákot és sűrűre főzzük mint egy pudingot. Ha tészta megsült egy fakanál nyelével lyukakt fúrunk bele és megkenjük meggy lekvárral úgyhogy a lyukakba is kerüljön. Majd mehet rá a mákos krém. Megvárjuk míg kihűl. Jól sikerült mákos krémes és gyorsan és egyszerűen el lehet készíteni.

Címkék

Krémes Mák Sütik