Spenótos csiga és pizzás tekercs

  • 2017.02.05.
  • 0

Tészta:
90 dkg sima liszt5 ek kristálycukor1 cs élesztő4 dl tej5 evőkanál olvasztott vaj vagy margarin2 tojáspici sóA hozzávalókat jól ledolgozzuk, mintha kelesztett tésztát készítenénk. Félre tesszük és hagyjuk kelni 20-30 percig.Mártogatós:
1 dl tejszín1 egész tojásAddig elkészítjük a töltelékeket:Pizzás:400 ml paradicsomlé1 tejszínízű pudingpor Dr.Oetker vagy 2 ek kukoricakeményítőkevés cukor, sófűszerek: szurokfű, kakukkfű, bazsalikom, bors, 1 gerezd fokhagyma5 dkg margarin vagy vaj10 dkg reszelt sajtMegfőzzük a
paradicsomlében a pudingot, és
még melegen habverővel belekeverjük a margarint.Spenótos:3-4 paraj porció1-2 gerezd fokhagyma400 ml tej1 tejszínízű pudingpor Dr.Oetker vagy 2 ek kukoricakeményítősó10 dkg reszelt sajt5 dkg margarin vagy vajA tejet felmelegítjük és bele dobjuk a fagyasztott spenótot és a fokhagymát, addig főzzük amíg a spenót teljesen fel nem olvad ezek után még melegen habverővel belekeverjük a margarint.A megkelt tésztát 8 felé osztjuk ugyanígy a tölteléket is és elkezdjük kinyújtani.Kocka alakú tésztát nyújtunk és megkenjük a töltelékkel,megszórjuk reszelt sajttal, majd feltekerjük. Tekercsben is hagyhatjuk vagy felszeleteljük és akkor csigák lesznek.180 fokra előmelegített sütőbe tesszük. Amikor szépen pirulnak, meglocsoljuk 1 tojás 1 dl tejszín keverékével és addig sütjük a amíg ezt beszívja magába.Ugyanebből a tésztából készíthetünk édeset is:Kakaós:10 dkg vaj(olvasztott) 60 g cukor, vaníliás cukor, 3-4 ek kakaópor (kicsit le kell hűteni)Vaníliás: 10 dkg vaj(olvasztott), 60 g cukor, vaníliás cukor, (kicsit le kell hűteni)